Počelo uređenje puta kroz jablaničku poslovnu zonu "Šljunkara"

28.06.2012. 16:08 / Izvor: eKapija.ba
Počelo uređenje puta kroz jablaničku poslovnu zonu 'Šljunkara'

Potpisivanjem ugovora sa najpovoljnijim ponuđačima za izvođenje radova nakon preocedura javnih nabavki, otpočela je izgradnja brojnih infrastrukturnih radova koji će se odvijati na području općine Jablanica.

Općinski načelnik potpisao je ugovore sa preduzećem "Babić" d.o.o. Jablanica za izvođenje radova na uređenju puteva: značajan projekat uređenja puta kroz poslovnu zonu Šljunkara III faza u ukupnom iznosu od 152.246,56 KM koji predviđa izgradnju podzide i asfaltiranje trase u dužini od 220 m od raskrsnice magistralnog puta M-16. do posljednjeg poslovnog objekta u industrijskoj zoni; uređenje puta sa asfaltiranjem u naselju Jelačići, asfaltiranje puta od raskrsnice M-16 do stambeno-poslovnog objekta Zemljoradnjičke zadruge na Doljanci u ukupnom iznosu od 26.987,22 KM i asfaltiranje puta u zaseku Masle u Donjoj Jablanici u dužini od 230 m, čija cijena radova iznosi 22.039,29 KM.

Općinski načelnik je potpisao ugovor o izvođenju radova sa preduzećem "Mineral" d.o.o. Jablanica, koje se obavezalo da će u roku od 30 dana popločati trotoare u lici Nikole Bojanovića od "Gradske apoteke" do Cafe-a "Luri" u površini od 100 m² i desna strana trotoara u ulici Branilaca grada od cafea „Fuko“ do zgrade MUP-a u površini od 400 m². Ukupna cijena radova za obje ove pozicije iznosi 83.688,35 KM.

Na području MZ Ostrožac odvijat će se radovi na postavljanju javne rasvjete uz M-17 u Ostrošcu, zaseok Žuže, prema nekadašnjem objektu „Vila“ čija cijena će iznositi 32.545,87 KM i sanacija puta u podružnici Glodnica ( put do kuće Avdić Šabana) u iznosu od 12.592,13 KM. Za izvođenje radova na oba ova infrastrukturna projekta, Općinski načelnik je potpisao ugovore sa preduzećem "Elektrofak" d.o.o Jablanica.

U naselju Lug uskoro će otpočeti radovi na završetka društvenih prostorija MZ (II faza), čiji je izvođač radova preduzeće "AP Gradnja" d.o.o. Jablanica, a vrijednost radova iznosi 25.364,00 KM.
Uz brojne potpisane ugovore o izvođenju infrastrukturnih radova na području općine Jablanica, treba spomenuti i radove koji su posebno intenzivirani: završetak kapitalnog projekata gradskog vodovoda „Šanica“, poslovi postavljanja krovne konstrukcije i ostali radovi na gradskoj sportskoj dvorani. Završetak radova i useljavanje stanara u 27 stanova u drugu novoizgrađenu zgradu „Babić“, te uređenje fasada na južnoj strani zgrade na autobuskoj stanici, odaju utisak intenzivnih radova zbog kojih naš grad izgleda sve ljepši i primamljiviji izgled, navode iz općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti