Poslovna zona "Pilana" poprima izgled pravog industrijskog centra: Prva zapošljavanja tokom jeseni

13.09.2012. 15:08 / Izvor: eKapija.ba
Poslovna zona 'Pilana' poprima izgled pravog industrijskog centra: Prva zapošljavanja tokom jeseni

Poslovna zona "Pilana" u Bosanskoj Krupi polako poprima izgled pravog industrijskog centra. Trenutno se na ovom prostoru grade hale ukupne površine 16. 000 kvadratnih metara.

Prvi radnici u ovoj Poslovnoj zoni svoj posao će naći još tokom jeseni, dok će za dvije do tri godine raditi više stotina ljudi.

U poslovnoj zoni "Pilana" u Bosanskoj Krupi trenutno se izvode završni radovi na dvije industrijske hale preduzeća "ZAH" i "ACMA-GROUP" i na velikom trgovačkom centru "BINGO".

Ovih dana počet će se dizati i armiranobetonska konstrukcija za metaloprerađivački objekt koji će se protezati na 6.000 kvadratnih metara, a čiju izgradnju finansira firma "BOSANCAR", u vlasništvu talijanskog investitora, a koja se bavi izradom karoserija za poljoprivredne i druge strojeve. Ona će zapošljavati više od 100 radnika u jednoj smjeni.

Uređuju se i saobraćajnice, pri kraju je izrada javne rasvjete unutar Poslovne zone, a završava se i prilazni put, te izlaz na magistralnu saobraćajnicu.

Na poziv investitora Poslovnu zonu sa saradnicima obišao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i tom prilikom izrazio ogromno zadovoljstvo zbog brzine, dinamike i kvalitete izgradnje.

Infrastrukturni radovi u Poslovnoj zoni teku planiranom dinamikom. Sve parcele i objekti snabdjeveni su s odgovarajućim elektroenergetskim priključkom, telefonskim linijama, kanalizacionom i vodovodnom mrežom, a kada se na do sada započetim objektima završe grubi građevinski radovi, pristupit će se asfaltiranju puteva unutar Poslovne zone "Pilana".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti