Javnu rasvjetu dobijaju još tri područja u Bosanskoj Krupi

30.05.2012. 13:47 / Izvor: eKapija.ba

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, danas je s direktorom firme "Elektro Obnova Pašalić" d.o.o., Ibrahimom Pašalićem, potpisao Ugovor o izvođenju radova na izgradnji javne rasvjete na području općine Bosanska Krupa.

Ovim Ugovorom, vrijednim 12 400 KM, predviđena je elektrifikacija još tri područja. To je Ulica Branilaca grada, područje naselja Tromeđa, te dio naselja Lipik.

Hiljade nezadovoljnih građana koji žive na ovim prostorima ili inače koriste ovdašnju putnu komunikaciju, prepoznalo je problem i ranije. Zbog toga je većina njih pružila finansijsku pomoć općinskom načelniku u realizaciji projekta.

Novac, osim od učešća lokalnog stanovništva, obezbjeđen je iz Budžeta Općine Bosanska Krupa za 2012. godinu.

Nakon što nadzorni organ izvođača uvede u posao, cijeli proces bi se trebao završiti za 20 dana. Dakle, vrlo brzo će građani imati i toliko priželjkivanu rasvjetu, koja će nesumnjivo mnogo doprinjeti, naročito u zimskom periodu kada je potrebna i u vremenu dolaska kući s posla i iz škola.

Povećanje sigurnosti kretanja pješaka i vozila, te stvaranje ambijentalnog ugođaja na javnim prostorima trgova i ulica, glavni su motivi za realizaciju ovakvih projekata – ističe na kraju potpisivanja Ugovora načelnik Armin Halitović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti