U toku rekonstrukcija magistralnog puta Istočno Sarajevo - Foča

28.08.2012. 10:42 / Izvor: eKapija.ba
U toku rekonstrukcija magistralnog puta Istočno Sarajevo - Foča

U Istočnom Sarajevu u toku je rekonstrukcija 17 kilometara duge dionice magistralnog puta od Dobrinje do međuentitetske linije kod hidrocentrale Bogatić.

Radove vrijedne 2 miliona i 200 hiljada konvertibilnih maraka, posredstvom Javnog preduzeća "Putevi RS" finansira Europska banka za razvoj, a radove, koji bi trebalo da budu završeni do kraja septembra, izvodi građevinsko preduzeće "Put" iz Istočnog Sarajeva.

Miloš Glogovac, direktor Građevinskog preduzeća Put – Istočno Sarajevo koje izvodi radove, navodi da će rekonstrukcijom ovaj dio magistralnog puta biti umnogome funkcionalniji.

"Radovi koji se izvode su radovi na struganju asfalta, presvlačenju novog sloja asfalta, zaštita kosina mrežama, sigurnosne ograde, čišćenje kanala, čišćenje propusta, izgradnja novih propusta, uglavnom radi se o karakterističnim pozicijama za rehabilitaciju puteva", izjavio je Glogovac.

Radove izvodi GP Put – AD Istočno Sarajevo, a za pojedine pozicije su angažovani i podizvođači, uglavnom za radove na sigurnosnim ogradama i na zaštiti kosina mrežama.

Rok za rekonstrukciju dionice magistralnog puta od Dobrinje do hidrocentrale Bogatić je 140 dana, tako da bi krajem septembra radovi trebali biti završeni.

Izvođač ističe da će sudeći po dosadašnjoj dinamici radovi biti završeni u predviđenom roku.

"Za par dana treba da uđemo u finiš radova, a to je presvlačenje kolovoza novom asfaltnom masom, znači radi se oko 9000 tona asfalta koje treba ugraditi u ovom periodu, tj. do kraja septembra, a ako nas vrijeme posluži radove ćemo izvršiti u roku", dodao je Glogovac.

Izvor: RTV Istočno Sarajevo

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti