EBRD BAS program podrške ženama u biznisu: Raspisan javni poziv za mentorstvo

12.09.2012. 15:18 / Izvor: eKapija.ba
EBRD BAS program podrške ženama u biznisu: Raspisan javni poziv za mentorstvo

U sklopu ‘Usluga poslovnog savjetovanja’ (BAS) namjenjenog ženama u biznisu na području Balkana, koji od početka ove godine implementira Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), pokrenute su nove aktivnosti.

Naime, nakon treninga za žene poduzetnice koje su imali u lipnju/ junu ove godine, žele istim tim ženama pomoći kroz mentoring. "Radi toga smo objavili poziv za mentore kako bi prikupili prijave zainteresiranih. Predviđeno mentorstvo je na dobrovoljnoj osnovi. Planirano je da jedan mentor ili mentorica radi sa jednom ženom korisnicom mentorstva koja je već prošla našu obuku. Mi ćemo nastojati da iz pristiglih prijava izdvojimo one koje budu najbolje odgovarale potrebama korisnica", kaže Almir Tanović, voditelj ovog programa.

Navodi da je ovo nova aktivnost u njihovom programu, ali da se nadovezuje na prethodne. Slične aktivnosti vode i kancelarije EBRD BAS u Srbiji i Hrvatskoj.

Inače, aktivnosti koje se odvijaju u sklopu Usluga poslovnog savjetovanja (BAS) pružaju potporu ekonomskoj tranziciji i to kroz ostvarivanje promjena u poduzećima koja spadaju u kategoriju potencijalno održivih mikro, malih, i srednjih poduzeća, te razvoj održivih infrastruktura usluga poslovnog savjetovanja u zemljama gdje djeluje Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Program mentorstva je otvoren za poduzetnike, menadžere, poslovne vođe, konsultante, predavače, facilitatore, edukatore, savjetnike, i svakoga tko razmišlja o osnaživanju drugih.

Iz EBRD BAS programa navode da oni koji žele biti mentori moraju željeti podijeliti svoje iskustvo, imati najmanje sedam godina radnog iskustva u struci, moraju biti vješti u govoru i pisanju engleskog jezika te imati pristup internetu.

D.Kozina

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti