U Novom Gradu otvoren tender za izgradnju vodovoda vrijednog 3,3 miliona KM

09.10.2012. 14:29 / Izvor: SRNA
U Novom Gradu otvoren tender za izgradnju vodovoda vrijednog 3,3 miliona KM

U Novom Gradu danas je otvoren tender za projekat izgradnje vodovodne mreže u naseljima Poljavnice, Ravnice i Vodičevo, vrijednosti 3,3 miliona KM.

Novi Grad je prva opština koja je došla do ove faze realizacije od 24 opštine uključene u projekat "Vodovod i kanalizacija Republike Srpske".

(Snježana Rajilić)

Koordinator projekta Biljana Risojević rekla je da je Novi Grad u okviru projekta Vlade dobio ukupno 8,8 miliona KM za pet odvojenih projekata koji će biti realizovani u ovoj opštini tokom tri godine.

"Planirana su još četiri projekta - uspostavljanje novog izvorišta Mlakve i njegovo stavljanje u funkciju, rekonstrukcija postojeće gradske vodovodne mreže, uspostavljanje kanalizacionog sistema sa prečistačem u naselju Svodna i primarna vodovodna mreža u pravcu Rudice - Rakani - Blatna", izjavila je Risojevićeva.

Prema njenim riječima, 50 odsto sredstava za ovaj projekat Vlada Republike Srpske obezbijedila je iz kredita Evropske banke, a 50 odsto su sredstva evropskih fondova i bespovratna bilaterarna sredstva.

Načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić danas je izjavila da očekuje da će radovi početi najkasnije na proljeća naredne godine.

"Nakon dvije godine posla na pripremi ovog projekta, krenućemo u realizaciju. Nadam se da će stanovnici naselja u kojima će biti realizovan projekat vodu dobiti prije ljetnjih vrućina i početka sušne sezone", kaže Rajilićeva.

Ona je rekla da će danas Komisija otvoriti prispjele ponude, a za trideset dana dati i prijedlog izvođača.

"Procedura je takva da nakon prijedloga komisije konačnu potvrdu treba dati i Evropska investiciona banka", navela je Rajilićeva i dodala da će Vlada Republike Srpske imenovati nadzorni organ za nadgledanje radova.

Tendersku dokumentaciju danas je preuzelo deset preduzeća, a na tender je dostavljeno pet ponuda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti