F-Autocentar registrovao novu kompaniju F-Rent-a-car

21.03.2012. 13:39 / Izvor: eKapija.ba
F-Autocentar registrovao novu kompaniju F-Rent-a-car

F-Autocentar početkom godine najavio je proširenje svog poslovnog portfolia i to registracijom nove kompanije F-RC (F-Rent-a-car).

"Istinski se radujemo što ćemo imati priliku i u ovoj grani industrije pokazati i pružiti tržištu ono na čemu se temelji ukupna politika našeg poslovanja: dostupna i kvalitetna usluga. Dobili smo povjerenje jedne od najstarijih, najrespektabilnijih i svakako najpoznatijih rent-a-car kuća na svijetu i postali ponosni vlasnici licence Hertz rent-a-car. Ovim smo BiH stavili na listu 145 zemalja svijeta u kojima Hertz posluje", kažu iz Uprave F-AC.

U smislu širenje poslovnih djelatnosti F-AC, Hertz će biti zadužen za kratkoročni najam vozila, dok će se F-RC baviti dugoročnim najmom ili onim što ljudi u BiH prepoznaju kao operativni lizing.

"Dugoročni najam vozila namijenjen je pravnim licima koja žele ostvariti fleksibilnost u poslovanju, uštediti vrijeme i novac te imati efikasnu kontrolu nad mjesečnim troškovima. Idealno je rješenje kako za cjelogodišnje tako i za vanredno poslovanje, bilo zbog povećanja obima posla ili sezonskih prilika", izjavio je Haris Hadžiselimović, direktor F-RC.

"F-RC neće raditi samo na iznajmljivanju vozila već na kompletnom upravljanju voznim parkom. Radi se o outsourcing usluzi namijenjenoj svima koji žele transparentnost i poznavanje ukupnih troškova voznog parka za cijeli ugovoreni period i to bez preuzimanja rizika dodatnih troškova koji se eventualno mogu pojaviti u ugovorenom periodu korištenja vozila. Pored savjetodavne funkcije, iza nas stoji i osmogodišnje iskustvo u servisiranju i održavanju vozila, što je naša komparativna prednost u odnosu na lizing kuće koje iza sebe nemaju ovlašteno profesionalno osoblje, spremno da pruži kvalitetnu i pravovremenu uslugu."

F-RC sa radom je počeo 01. januara 2012. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti