Za obnovu autobuske stanice u Prijedoru 1,1 milion KM

20.09.2012. 08:12 / Izvor: SRNA
Za obnovu autobuske stanice u Prijedoru 1,1 milion KM

Prijedorsko preduzeće "Autotransport" počelo je obnovu autobuske stanice u Prijedoru koja će koštati 70.000 KM, a za četiri nova autobusa obezbijediće 1.034.000 KM, izjavio je izvršni direktor za saobraćaj u ovom preduzeću Mićo Rokvić.

On je naveo da je rok za nabavku novih autobusa 90 dana, a 30 dana rok za obnovu stanice, koja će se raditi u više faza.

"U prvoj fazi biće saniran javni sanitarni čvor i rekonstruisana krovna konstrukcija. Druga faza podrazumijeva sanaciju ostalih sanitarnih prostorija u objektu i zajedničkih prostorija koje koristi osoblje, kao i osposobljavanje jednog poslovnog prostora koji bi trebalo da bude restoran na autobuskoj stanici", rekao je Rokvić novinarima u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, u narednim fazama planirano je presvlačenje asfaltom perona na autobuskoj stanici, postavljanje novih rampi, vizuelna identifikacija autobuske stanice, te označavanje stanice i perona.

"Trenutno imamo šest autobusa prosječne starosti 26 godina, tako da je obnavljanje voznog parka neophodno. Radi se o četiri autobusa "higer", a ugovor koji je potpisan sa ponuđačem koji je bio najpovoljniji na tenderu višestruko je koristan za nas jer predviđa i mogućnost da mi budemo ovlašteni serviser autobusa te kineske marke kojih je u prethodnih nekoliko godina u BiH kupljeno više od 80", naveo je Rokvić.

"Autotransport" trenutno zapošljava 46 radnika, a prije rata imao je 1.200 radnika, stotinu autobusa i 85 kamiona.

Nakon neuspjele privatizacije, "Autotransport" je prošao put od stečaja, preko preduzeća u vlasništvu Vlade Republike Srpske do preduzeća u stoprocentnom vlasništvu opštine Prijedor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti