Uspješna realizacija projekta "Posao za sve": "Park" čisti zapuštene površine na Zmajevcu

05.10.2012. 08:33 / Izvor: eKapija.ba
Uspješna realizacija projekta 'Posao za sve': 'Park' čisti zapuštene površine na Zmajevcu

Sarajlije, ali i brojni turisti koji ovih dana posjete vidikovac na Zmajevcu, mogu uživati u ljepšem i uređenijem hortikulturnom ambijentu ovog prostora. Zelena površina na Zmajevcu još jedna je u nizu lokacija koje su radnici preduzeća "Park" ovog ljeta očistili i uredili u sklopu projekta "Posao za sve".

Na Zmajevcu, već treći dan, osim ručnog i mašinskog orezivanja i uklanjanja samoniklog rastinja i grmlja, radi se i na košenji i uređenju zelene površine duž saobraćajnice, a ujedno se vrši i prikupljanje i odvoz očišćenog otpada. Nakon planiranog čišćenja, u postojeći, oštećeni i u velikoj mjeri polomljeni drvored mladih lipa, na mjestima gdje je to potrebno, a kada to dozvole vremenski uslovi, bit će zamijenjena, odnosno zasađena nova mlada stabla.

Čišćenje i uređenje zapuštene zelene površine na Zmajevcu, koja inače nije obuhvaćena "Park"-ovim Programom održavanja, planirano je i izvršeno u sklopu uređenja zapuštenih površina u okviru projekta "Posao za sve" čija realizacija se za ovu godinu privodi kraju. Naime, 60 osoba sa Biroa za zapošljavanje, angažovanih uz podršku Gradske uprave, od juna, zajedno sa radnicima preduzeća "Park" bili su angažovani na uređenju i čišćenju zapuštenih i neuređenih zelenih površina.

Još jedna uspješna realizacija projekta "Posao za sve" koja se završava krajem oktobra, osim materijalne pomoći i radnog angažmana nezaposlenih lica sa Biroa, za rezultat ima više desetina čišćenih i uređenih površina od kojih su samo neke očišćeni zidovi korita Miljacke od Vijećnice do Otoke, uređene površine u ulicama Drinska i Put života, površine u naselju Aneks i Otoka, u blizini Suda BiH, u naselju Saraj polje, Dobrinja, te niz manjih površina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti