Lectra svjetski lider integriranih tehnoloških rješenja predstavila Modaris V7

27.12.2011. 08:37 / Izvor: eKapija.ba
Lectra svjetski lider integriranih tehnoloških rješenja predstavila Modaris V7

Lectra, svjetski lider integriranih tehnoloških rješenja namjenjenih industrijama koje koriste meke materijale, tkanine, kožu, industrijske tkanine i kompozitne materijale — ove je godine sa zadovoljstvom predstavila Modaris V7, posljednju verziju softverskog rješenja za izradu i gradiranje uzoraka, koje je sada u cijelosti integrirano sa 3D tehnologijom izrade probnih uzoraka.

Lectra je bila jedan od izlagača na sajmu CISMA u Šangaju, a u svom poslovanju spaja najnovije tehnologije sa stručnim znanjem (know-how) o modnoj industriji u cilju modernizacije proizvodnje odjeće.

Modaris je trenutačno najčešće korišteni softver za izradu i gradiranje uzoraka u svijetu. Ovaj program predstavlja standard među francuskim i talijanskim luksuznim modnim markama, ali su ga objeručke prihvatile i druge tvrtke koje se bave modom i proizvodnjom odjeće diljem svijeta.

"Već 40 godina Lectra je pionir u modnoj industriji, a ulaže u istraživanje i razvoj prototipa virtualnog 3D softverskog rješenja prilagođenoj modnoj industriji. Modaris V7 stavlja 3D tehnologiju u samo srce razvoja stilova i pomaže modnim tvrtkama da optimiziraju idejnu fazu stvaranja kolekcije, što je nužno za osiguranje profitabilnosti i konkurentnosti", ističe Daniel Harari, CEO Lectre.

Dosljednost u izradi i načinu na koji odjeća pristaje kupcima ono je što čini razliku između marki koje se natječu za osvajanje vjernosti kupaca. Korištenjem 3D tehnologije kao zajedničkog jezika stvara se alternativa ručnoj izradi prototipa, ubrzava razvoja proizvoda i poboljšava pristajanje odjeće.

Sa softverom Moradis V7 uzorci se mogu izrađivati i potom odmah vidjeti u 3D tehnologiji na određenoj tkanini, i to u jednodimenzionalnom i u 3D pregledu.

Ovaj interaktivni proces značajno smanjuje troškove izrade prototipa i skraćuje vrijeme razvoja, pružajući tvrtkama bolju kontrolu i fleksibilnost potrebne za brže donošenje odluka i zadržavanje vodećeg položaja na tržištu. Ovo se naročito odnosi na tvrtke koje moraju što bolje upravljati planiranjem i troškovima da bi ispunili različite zahtjeve kupaca.

Modaris i njegova 3D tehnologija toliko je učinkovita da tvrtke koje ga rano prihvate mogu smanjiti broj materijalnih uzoraka za više od pola. To u nekim slučajevima znači da se proizvodi samo jedan prototip za samo jedan komad odjeće. Modaris je od velike važnosti i tijekom postupka odlučivanja kad se u tvrtci donosi odluka hoće li se neki proizvod serijski proizvoditi.

Iz Prontomodela, talijanske tvrtka koja se bavi izradom uzoraka na tkaninama, a čije usluge koriste renomirane talijanske marke, tvrde da su zahvaljujući Modarisu smanjili broj uzoraka za 50 posto.

"Ovaj je softver toliko učinkovit da sada kreiramo samo jedan prototip svakog komada odjeće jer je uzorak virtualno toliko usavršen", navodi Massimilioano Trambaioli, vlasnik Prontomodela.

Modaris V7 kombinira najveća postignuća u stvaranju, drapiranju i isprobavanju uzoraka u jednom kontinuiranom digitalnom procesu. Kako bi se prikazali stilovi i proporcije u bilo kojoj veličini silueta se može kombinirati s raznim tkaninama, vezom, štikanjem, bojama i logotipovima. Na ovaj se način omogućava bolje pristajanje odjeće u svim veličinama i jamči veća ukupna kvaliteta proizvoda.

"Pokazivanje prototipa kupcima i dizajnerima prije proizvodnje bilo kakvih uzoraka štedi vrijeme i novac, a nama omogućuje da u ranoj fazi procesa donosimo ispravne odluke", objašnjava Lotta Silow, direktor za koordinaciju izrade uzoraka švedske maloprodajne marke KappAhl.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti