Posljednja generacija Lectra strojeva linije "Vector" dosegla 1.000 prodanih primjeraka

09.03.2011. 12:51 / Izvor: eKapija.ba
Posljednja generacija Lectra strojeva linije 'Vector' dosegla 1.000 prodanih primjeraka

Posljednja generacija "Vector" strojeva za krojenje iz Lectre, svjetskog lidera u procesu dizajniranja i obradi mekih materijala postigla je uspjeh. Čak i tokom trenutne ekonomske krize, ova linija proizvoda nije posrnula ni u jednom trenutku, posebno zahvaljujući najprestižnijim modelima koji predstavljaju 75 posto prodaje, potvrdili su u Lectri za ekapija.ba.

Bez obzira da li se nalaze u razvijenim zemljama u Europi i Sjevernoj Americi ili u brzorastućim zemljama poput Kine, Indije i Brazila, u Lectri kažu kako su profesionalci u modnoj industriji, autoindustriji, industriji namještaja ili tehničkih materijala uvjereni u važnost investiranja u rješenja za optimizaciju proizvodnje.

"Za stručnjake Lectre je konkurentnost iznimno važna u svjetlu povećanja cijena sirovih materijala koji, u prosjeku, predstavljaju oko 50 posto troškova proizvodnje, što proizvodnim stručnjacima posebno otežava posao", kažu u ovoj prestižnoj kompaniji, naglašavajući kako posljednja generacija "Vectora" posebno profitira zbog usluge pametnih servisa (smart services), koji omogućuju nadzor u stvarnom vremenu, nadogradnju operativnih sistema i program preventivnog održavanja, zajedno sa nizom drugih usluga visoke dodane vrijednosti.

"Vector" je opremljen sa preko 120 senzora koji šalju podatke u stvarnom vremenu, što mu omogućuje da održava kontinuirani dijalog iz bilo kojeg dijela svijeta sa stručnjacima u Lectrinih pet međunarodnih Call Centara. Lectrini stručnjaci u Call Centrima mogu riješiti većinu problema spajanjem preko interneta ili telefonom bez gubljenja vremena. Dostupnost u call centrima je izvanredna i iznosi preko 98 posto.

"Kao proizvodni partner naših klijenata, naš cilj je aktivno sudjelovati u optimizaciji njihove proizvodnje. Posebno smo ponosni na svakodnevni doprinos uspjehu korisnika sa Lectrinim rješenjima u krojnici, koja su rezultat preko 35 godina iskustva, investiranja i inovacija. Lectra dobro poznaje poslovanje svojih korisnika, što nam omogućuje nabavku opreme koja savršeno odgovara specifičnim potrebama svakog korisnika. Naši Vectori omogućuju proizvođačima izradu modela just-in-time, optimizaciju potrošnje materijala i smanjenje operativnih troškova, dok su visoka razina proizvodnosti i kvalitete krojenja bez premca u industriji " kaže Daniel Harari, Lectra CEO.

Od predstavljanja 1993. godine, prodano je gotovo 5.000 Vectora. Prodaja Vectora u 2010. je povećana za 70 posto. Lectra uslužuje 23.000 velikih i malih korisnika u više od 100 zemalja sa 1.350 zaposlenika i sa 252 miliona dolara prihoda u 2010. godini.

U decembru 2010. Lectra je zabilježila izniman uspjeh u području prodaje linije Vector koja je pokrenuta u februaru 2007. godine.

Ovu zimu, Lectra sa zadovoljstvom objavljuje prodaju 1.000 primjerka posljednje generacije strojeva linije "Vector".

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti