"Lectra" predstavila VersalisFashion: Novo rješenje za krojenje kože

27.06.2011. 08:46 / Izvor: eKapija.ba
'Lectra' predstavila VersalisFashion: Novo rješenje za krojenje kože

Lectra, svjetski lider na području integriranih tehnoloških rješenja posvećena industrijama koje obrađuju meke materijale – tekstil, kožu, industrijske tkanine i kompozitne materijale – sa zadovoljstvom je krajem prošlog mjeseca na internacionalnom sajmu Texprocess 2011 u Frankfurtu predstavila VersalisFashion, novo rješenje za krojenje kože namijenjeno tržištu proizvođača kožnih proizvoda, obuće i modnih dodataka.

Ograničene povećanjem cijena kože, danas kompanije traže rješenja koja će im omogućiti smanjenje troškova i vrijeme izrade, kako bi mogli odgovoriti na povećanu potražnju, posebno kod velikih brandova.

"Proizvođači odjeće, suočeni sa velikim povećanjem narudžbi, moraju se nositi sa povećanjem cijene sirove kože od 50 do 100 posto u zadnjih dvije godine", objašnjava Daniel Harari, Lectra CEO, naglašavajući kako sa 20 godina iskustva i investiranja na tržištu kože, Lectra isporučuje opremu i usluge savršeno prilagođene potrebama svojih korisnika. Izvorno konstruiran tako da zadovolji najstrože zahtjeve za proizvodnju luksuznih kožnih proizvoda, VersalisFashion omogućuje značajne uštede materijala i postiže razinu produktivnosti bez premca, uz besprijekornu kvalitetu krojenja.

Fashion rješenje sastoji se od stroja za krojenje, rješenja za analizu kože i softverskog paketa za optimizaciju i upravljanje. Tradicionalno, krojenje kože se odvija u tri faze: prva – koja može biti najduža – uključuje traženje grešaka na koži.

Tradicionalno, krojenje kože se odvija u tri faze: prva – koja može biti najduža – uključuje traženje grešaka na koži, druga je optimizacija krojne slike, a treća je faza krojenja i skupljanja iskrojenih dijelova. Odvajanjem faza analize kože, izrade krojne slike i krojenja, pomoću offline procesa, VersalisFashion radi kontinuirano i postiže izrazito visoku produktivnost. Niti jedna faza procesa više ne ovisi o fazama koje dolaze prije i poslije nje. Ovaj inovativni process omogućuje operatoru skeniranje kože prije samog krojenja, te vrlo detaljnu i brzu identifikaciju, i to materijala različitih kvaliteta. Ova prednost, u spoju sa moćnim algoritmima za automatsko uklapanje krojnih slika, omogućuje prosječnu uštedu materijala od oko 10.

Sa svoje tri glave koje rade istovremeno, VersalisFashion je najproduktivnije rješenje za krojenje kože na tržištu. To je savršen odgovor za izazove sa kojima se susreću profesionalci: vrlo visoka kvaliteta, kompleksnost oblika, uređivanje mnoštva malih krojnih dijelova, itd. Sa VersalisFashion rješenjem, proizvođači u kožnoj industriji mogu postići izvanredna povećanja u proizvodnosti i velike uštede materijala bez gubitka kvalitete, posebno u usporedbi sa krojenjem na prešu.

Nakon VersalisFashion, Lectra će povećati svoju Versalis obitelj posvećenu koži, nudeći rješenja posebno prilagođena za automobilsku industriju i industriju namještaja. Očekivani rok je do kraja 2011.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti