Političar koji je Italiju približio Hercegovini: Castiglione želi još bolju suradnju Abruzza i Mostara

21.09.2012. 10:33 / Izvor: Večernji List
Političar koji je Italiju približio Hercegovini: Castiglione želi još bolju suradnju Abruzza i Mostara

I dok brojni problemi u Mostaru čekaju na rješenje, iz talijanske regije Abruzzo stižu najave i inicijative za nove zajedničke projekte. Pokretanje zračne linije Pescara - Mostar pokazalo se kao izuzetno uspješan projekt, pa su talijanski partneri jako zainteresirani za nastavak suradnje s Mostarom. Glavni pokretač cijele priče je svakako zamjenik predsjednika talijanske regije Abruzzo Alfredo Castiglione.

Posjet Mostaru

On je već nekoliko puta posjetio Mostar, a svaki put bi u njegovoj bili vodeći gospodarstvenici ove talijanske regije koji su spremni surađivati s kolegama u Hercegovini. Koliko je uspješna aktivnosti Castiglionea u stvaranju koridora suradnje Mostara i Abruzza govori i podatak kako je za ove napore nekoliko puta nagrađivan, između ostaloga, i na manifestaciji Večernjakov pečat.

"Ne samo da je Castiglione dolazio u Mostar nego je i u Italiji otvarao vrata našim poduzetnicima. Tako su izaslanstva iz Mostara nekoliko puta posjetila Pescaru i regiju Abruzzo, sudjelovali na važnim forumima i gospodarskim manifestacijama, te dogovarali konkretne poslove i projekte. Nadamo se kako će suradnja u budućnosti biti nastavljena, ali i proširena", rekli su nam naši sugovornici koji su aktivni dio procesa suradnje Mostar i regije Abruzzo. Svi oni ističu kako je uloga Castiglionea u ovoj priči ogromna, te kako je upravo on osoba koja je zaslužna za pozitivne pomake na ovom polju.

Ponuda za Zračnu luku

"Talijanski partneri ponovno najavljuju kako su zainteresirani za veću suradnju kada je u pitanju Zračna luka Mostar. Nudi se čak i njihovo preuzimanje Zračne luke. Oni za ovaj projekt planiraju velika ulaganja, širenje kapaciteta, nove terminale, piste i još mnogo toga. Ostalo je samo još da odgovor na dostavljeno pismo namjere dostave mostarske gradske vlasti", ističu naši sugovornici. Doznajemo kako bi Castiglione uskoro mogao ponovno posjetiti Hercegovinu, a razlog dolaska je novo jačanje suradnje s regijom Abruzzo, te pokretanje novih projekata i suradnja dvije strane. Naši sugovornici ističu kako će javnost o tome uskoro biti informirana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti