Aktivnosti na unapređenju poduzetničkog ambijenta u TK

19.07.2012. 09:11 / Izvor: eKapija.ba
Aktivnosti na unapređenju poduzetničkog ambijenta u TK

Realizacija projekta "Harmonizacija strategija i akcionih planova usmjerenih na razvoj malih i srednjih preduzeća na području Federacije BiH" bila je tema sastanka kojeg su sa sa prof.dr. Bahrijom Umihanićem upriličile ministrica razvoja i poduzetništva Dijana Bilanović, sa saradnicom Nisvetom Osmić.

Pomenuti projekat realizuje Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta uz podršku Svjetske banke, a cilj je da se prikupe i analiziraju informacije o postojećim dokumentima strategija razvoja i akcionih planova na različitim nivoima vlasti u Federaciji BiH, koji obuhvataju oblast razvoja malih i srednjih preduzeća kako bi se identifikovale mogućnosti njihove harmonizacije i definisale preporuke za harmonizaciju, te osigurala sinergija i maksimizirali efekti implementacije aktivnosti za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Ovom prilikom razmatrane su i druge mogućnosti saradnje i buduće zajedničke aktivnosti Ministarstva razvoja i poduzetništva i Ekonomskog fakulteta na polju unapređenja poduzetničkog ambijenta za mala i srednja preduzeća na području Tuzlanskog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti