U toku sancija dijela regionalnog puta Lukavica - Pale

03.08.2012. 15:12 / Izvor: eKapija.ba
U toku sancija dijela regionalnog puta Lukavica - Pale

Dio reginalnog puta Lukavica – Pale prohodan je samo jednom kolovoznom trakom, pa se svim vozačima koji koriste ovaj putni pravac savjetuje maksimalo oprezna vožnja, saopšteno je iz Opštine Istočno Sarajevo.

Naime, sanacija puta je u toku i prema najavama izvođača radova put će u potpunosti biti prohodan za dvadeset dana.

Put je regionalnog karaktera i na njegovom održavanju rade JP "Putevi RS" i "Tereks inžinjering", koji je gradio put i ima obavezu da ga održava u garantnom roku od dvije godine.

Opština Istočno Novo Sarajevo je preduzela sve potrebne mjere za upozoravanje vozača da put nije bezbjedan za vožnju, a prema izjavi načelnika Opštine Gojka Draškovića očekuje se da Vlada RS u što kraćem roku preduzme aktivnosti za sanaciju ove komunikacije.

Dionica puta Pavlovac - Zagon – Jasik urađena je po projektu i kako tvrdi Ranko Alempić, rukovodilac građenja u "Tereks inžinjeringu" na putu nema deformacija, izuzev pomenute dionice na kojoj je došlo do obrušavanja.

Magistralni put Lukavica - Pale ukupne je dužine 16 km i za njegovu izgradnju Vlada RS je izdvojila 14 miliona KM. Sanacija puta i samog klizišta koštaće 140 hiljada KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti