Park prirode Blidinje dobio novu upravu: Kreće inventura i revizija

16.07.2012. 13:25 / Izvor: Večernji List
Park prirode Blidinje dobio novu upravu: Kreće inventura i revizija

Nakon tri godine bezvlašća Park prirode Blidinje dobio je novu upravu, koja je odmah izvršila preregistraciju poduzeća i od sada je moguće legalno poslovanje pod nazivom d.o.o. Park prirode Blidinje. Na čelu nove uprave je v.d. ravnatelja Zdravko Kutle, čiji je opći cilj ujediniti sve one kojima Blidinje nešto znači, pa tako kaže: "Osim specifičnih ciljeva, tendencija uprave je da se u rad PP Blidinje uključi domicilno stanovništvo, vlasnici vikend-kuća, planinska i lovačka društva, turistička zajednica, nevladine udruge i volonteri."

Završetkom preregistracije, odmah se krenulo na posao, pa će tako, nakon sastanka s radnicima, biti obavljena inventura i revizija, kako bi se što bolje ocijenilo stanje u kojem se nova uprava nalazi. Želja je osposobiti sva materijalna i tehnička sredstva, u čemu će veliku pomoć pružiti svjetska banka sa svojim različitim programima. GEF (Global Enviroment Facility) program svjetske banke je donirao 200.000 dolara, za sve radove koji su potrebni parku prirode, dok će REC program svjetske banke dodijeliti 125.00 KM domicilnom stanovništvu i poduzećima na području Blidinja. Svjetska banka će također vršiti nadgledanje parka prirode.

Osim međunarodnih programa, uprava PP Blidinje je poslala prijavu na natječaj Federalnog ministarstva turizma koji se dodjeljuje parkovima prirode u iznosu od 500.000 KM, za izgradnju upravne zgrade u Masnoj luci. Nova uprava također želi zahvaliti Zapadnohercegovačkoj županiji, Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Hercegbosanskoj županiji te Ministarstvu turizma na čelu s Brankom Đurić i njenim zamjenikom Murisom Hadžićem, na velikoj pomoći, bez koje ova rekonstrukcija PP Blidinje ne bi bila moguća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti