Na Ramskom jezeru niče veslački centar: Za petnaestak dana međunarodni natječaji za nabavku opreme

21.05.2012. 16:27 / Izvor: eKapija.ba
Na Ramskom jezeru niče veslački centar: Za petnaestak dana međunarodni natječaji za nabavku opreme

Općina Prozor-Rama ozbiljno je krenula u projekt razvoja veslačkog turizma. Naime, projektom koji rade sa Gradom Vrlika iz Hrvatske i Veslačkim savezom Zagreb pod nazivom "Od jezera do jezera-zeleni turizam" žele doprinjeti boljem povezivanju sa ovim gradom kao i promociji ovog sporta. Tako za desetak dana planiraju osnovati i svoj veslački klub.

Radi se o projektu za koji su sredstva za financiranje dobili iz IPA fondova, a njegova ukupna vrijednost je oko 700.000 eura. Općina Prozor-Rama i Grad Vrlika će sudjelovanje od 15 % ukupnog iznosa dobiti po 350.000,00 eura.

Ante Tomić, menadžer ovog projekta ispred Općine Prozor-Rama, kaže da planiraju raspisati osam natječaja za nabavku opreme koja će im biti potrebna u projektu stvaranja sportskog veslačkog centra na Ramskom jezeru.

Od osam natječaja oni za pontone i signalizaciju veslačkih staza biti će međunarodni. "Pripremili smo svu natječajnu proceduru i sada je prevodimo na engleski jezik tako da će u idućih 15-tak dana svi ti natječaji biti raspisani", kaže on.

Navodi da već rade na uređenju prostora na kojem će se nalaziti montažni hangar u kojem će biti smješteni čamci i oprema, a čija vrijednost će se kretati oko 30 000 KM. Planiraju urediti i dvije staze, a morat će nabaviti i četiri čamca.

Ovaj projekt će značiti ne samo za općinu nego i za državu jer se njime želi privući veslače iz čitave Hrvatske i drugih zemalja. "Planiramo razviti takve kapacitete da se nećemo moći postidjeti ni drugih zemalja EU-a", kaže Tomić.

Ovo bi bila neka prva faza projekta. Naime, već tijekom ove ili početkom sljedeće godine planiraju prijaviti još jedan projekt sa Vrlikom koji bio druga faza ovog projekta, a to je izgradnja sportsko- rekreativnog centra sa smještajnim kapacitetima i ostalim sadržajima.

Ovo što oni rade u svojoj općini, nešto slično grade i u Vrlici. Tako će jedan dio pontona koje nabave javnim natječajem ići njima, a jedan Vrlici, a sve to ispunjava jedan od glavnih ciljeva projekata, a to je bolje povezivanje ova dva grada koja su udaljena samo dva sata.

D.Kozina

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti