Uspjeh počinje s idejama: Projekat "Studentsko poduzetništvo" predstavljen na UNSA

29.02.2012. 12:44 / Izvor: eKapija.ba
Uspjeh počinje s idejama: Projekat 'Studentsko poduzetništvo' predstavljen na UNSA

Info dan o projektu "Studentsko poduzetništvo" održan je danas u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, a prisutni su informirani o tome kako pohađati školu poduzetništva, čiji je početak planiran za mart.

Odabrani polaznici imat će priliku da besplatno pohađaju 16 dana škole tokom tri mjeseca, o čemu će dobiti certifikat, a studentski timovi će biti u prilici da kandidiraju svoje poslovne planove za finansiranje.

Pod motom "Tvoj uspjeh počinje s tvojim idejama" 15. decembra prošle godine pokrenut je trogodišnji projekt "Studentsko preduzetništvo", koji implementira Centar za istraživanje i studije GEA Banja Luka, a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

"Godišnje će se dodjeljivati novčane nagrade u ukupnom iznosu od 36.000 dolara i to za devet najboljih i najperspektivnijih poslovnih planova", rekao je Amar Nurković iz Studentskog parlamenta UNSA i koordinator projekta.

Dodao je da je cilj projekta da okupi studente s idejom koja se može preoblikovati i sigurno realizirati u budućnosti „tako bismo mogli napraviti svoju firmu i zapošljavati svoje prijatelje“ .

Učesnici programa sudjelovat će i u poslovnim forumima mladih, koji će biti organizirani svake godine radi razmjene iskustava i ideja, kao i spajanja predstavnika privrede, obrazovanja, vladinog i nevladinog sektora te međunarodnih organizacija.

Projekt se realizira na univerzitetima u Sarajevu i Banjoj Luci i Sveučilištu u Mostaru, a UNSA realizira projekt u saradnji sa Studentskim parlamentom UNSA.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti