U Brčkom potpisan ugovor za izradu projekta zaobilaznice

11.10.2012. 16:38 / Izvor: eKapija.ba
U Brčkom potpisan ugovor za izradu projekta zaobilaznice

Predstojnik Odjela za javne poslove Vlade Brčko Distrikta BiH Rifet Mujanović i predstavnici Konzorcija "IGH" iz Zagreba te "Geo puta" iz Banje Luke potpisali su danas u Brčkom Ugovor o pružanju usluga u izradi projekta "Obilaznice oko Brčkog". Projekt je vrijedan 819.000 maraka.

Riječ o glavnom izvedbenom projektu, a rok je za njegovu izradu osam mjeseci. Obilaznica je duga 19 kilometara i ona će povezati Distrikt od Gredica do Gorice, kazao je Mujanović.

Gradonačelnik Brčko Distrikta Miroslav Gavrić istaknuo je da je riječ o najvećem projektu koji je do sad realiziran u Brčkom te dodao kako se nada da će svi rokovi biti ispoštovani.

Ravnateljica Zavoda za projektiranje prometnica "IGH-a" iz Zagreba Mirjana Mašala-Buhin izrazila je zadovoljstvo zbog sudjelovanja u izradi ovog projekta, dodavši kako njezina tvrtka ima više od 60 godina iskustva u rada na sličnim projektima.

"Sigurna sam da ćemo i ovaj posao obaviti vrlo učinkovito jer smo do sada izgradili stotine kilometara cesta na području bivše Jugoslavije", zaključila je Mašala-Buhinova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti