PKFBiH i WIFI BH potpisali sporazum o saradnji: Prekvalifikacijom do novih radnih mjesta na tržištima EU

02.08.2012. 10:29 / Izvor: eKapija.ba
PKFBiH i WIFI BH potpisali sporazum o saradnji: Prekvalifikacijom do novih radnih mjesta na tržištima EU

Privredna komora FBiH i WIFI BH d.o.o. potpisali su krajem jula Sporazum o poslovnoj saradnji u cilju povezivanja obrazovanja i privrede u Bosni i Hercegovini kroz transfer i primjenu međunarodnog "know-how"-a u poslovanju privrednih subjekata.

(Ensar Eminović)

Predmet ovog Sporazuma je poslovna i stručna saradnja u oblasti obrazovanja odraslih, što obuhvata profesionalnu edukaciju, obuku, stručno osposobljavanje, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju kadrova od strane WIFI BH d.o.o., eksluzivnog franšiznog partnera austrijskog instituta WIFI International za područje Bosne i Hercegovine.

WIFI BH d.o.o. je osnovan početkom 2012. godine kao ekskluzivni poslovni partner austrijskog instituta WIFI International za područje Bosne i Hercegovine.

Institut WIFI nudi edukacije i obuke za sve vrste profesionalnih zahtjeva.

"Cilj nam je na domaćem tržištu postati vodeći trening partner za preduzeća, organizacije i pojedince koji su zainteresovani za stalni razvoj i unapređenje svog poslovanja i karijere. Trenutno nam je fokus na metalnom sektoru (obuke zavarivača, cjevara,bravara i sl.)", naglasio je Ensar Eminović, direktor WIFI BH d.o.o.

Centralni faktor uspjeha i ključna odlika branda WiFi je vrlo visoki praktični nivo svih kurseva ("Iz prakse za praksu").

"Činjenica da su svjedočanstva i diplome stečene putem mreže WIFI instituta međunarodno priznate i tražene, te da omogućavaju prohodnost na europskom tržištu rada i otvaraju izuzetne mogućnosti za unapređenje poslovanja kako na području BiH tako i van njega, predstavlja konkurentnu prednost koju nudi WIFI BH d.o.o.", istakao je Avdo Rapa, predsjednik Privredne komore FBiH.

WIFI (Wirtschaftsförderungsinstitut) – institut za unapređenje privrede u vlasništvu Austrijske privredne komore (WKO), jedan je od najvećih evropskih instituta u oblasti cjeloživotnog učenja sa tradicijom dužom od 60 godina. WIFI godišnje organizuje i održi oko 30.000 obrazovnih programa koje pohađa više od 320.000 učesnika. Tim obrazovnim programima pokrivena su sva područja poslovanja privrednih društava i gotovo sve privredne grane. WIFI je prepoznatljiv kao obrazovna institucija u službi privrede i smatra se ključnim partnerom u obrazovanju uspješnih poslovnih ljudi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti