Prvi put u BiH: Firma "Kamtech" prezentirala projekt obrazovnog programa za mlade

06.08.2012. 15:46 / Izvor: eKapija.ba
Prvi put u BiH: Firma 'Kamtech' prezentirala projekt obrazovnog programa za mlade

Načelnik Općine Velika Kladuša Admil Mulalić zajedno sa saradnicima ugostio je danas u svom uredu predstavnike austrijske firme "Kamtech" Belimira Zeca i Aliju Kaminića.

Prilikom susreta gosti su prezentirali karakteristike firme "Kamtech" i projekat obrazovnog programa za mlade osobe koji bi se realizirao u BiH. Prema riječima predstavnika Belimira Zeca firma "Kamtech" dobila je licencu od Instituta za unaprijeđenje privrede – WIFI i u ponudi obrazovnih programa mogu se osigurat stručna usavršavanja i osposobljavanja, otvoreni seminari i fleksibilni interni treninzi, koji su krojeni po mjeri za ciljanu profesionalnu i individualnu edukaciju unutar preduzeća.

Polaznicima koji zadovolje uvjete za sticanje stručnih znanja, WIFI omogućava dobijanje certifikata prema evropskim standardima koji je odobren od Upravnog odbora Austrijske privredne komore i priznat od Ministarstva privrede R Austrije.

"WIFI certifikat je priznat i tražen širom EU i omogućava prohodnost kako na evropskom tržištu tako i na međunarodnom tržištu rada što predstavlja konkurentnu prednost koju nudi WIFI za građane BiH. Inače, Općina Velika Kladuša je prva općina u BiH u kojoj je prezentiran ovaj projekat", izjavio je Belimir Zec.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti