"Lectra" svjetski lider u procesu dizajniranja i obradi mekih materijala

14.09.2010. 14:53 / Izvor: eKapija.ba
'Lectra' svjetski lider u procesu dizajniranja i obradi mekih materijala

Lectra je francuska internacionalna tvrtka, brand u integriranim tehnologijskim rješenjima čije centre i podružnice možete naći širom svijeta.

(Modaris)

Ova moderna tvrtka okrenuta budućnosti i stalnom napretku, konstantno se razvija i ulaže u nove tehnologije, te je ovo i jedan od razloga zašto predstavljaju lidera u ovom području poslovanja.

U kompaniji razvijaju najnaprednije specijalizirane softvere i sustave za rezanje, te pružaju popratne usluge na širokom području tržišta uključujući modu (odjeća, modni dodaci, obuća), auto-industriju (sjedala i unutrašnjost, zračni jastuci), namještaj, kao i mnoštvo drugih tržišnih sektora kao što su je aeronautika i nautička industrija, snaga vjetra, osobna zaštitna oprema.

Uslužuju 23.000 korisnika u više od 100 zemalja sa 1.400 zaposlenika i sa 214 miliona dolara prihoda u 2009. godini, a upisani su i u Euronext Paris.

Surađuju s nizom svjetskih poznatih brandova iz različitih područja industrije koje uslužuje (Luis Vuitton, Yves Saint Laurent, Armani, D&G, Prada, Mango, Levi Strauss & Co, H&M, Hugo Boss, Bruno Bannani, Princesse Tam-Tam, Mark & Spencer, Toyota, Mercedes Benz, Gap, Diesel, Adidas, Lacoste, Fila, Victoria`s Secrete, Varteks, Calzedonia, Lisca, Simpo, Natuzzi...).

Lectra Deutschland GmbH predstavlja centar u Njemačkoj, a Lectra Deutschland GmbH, glavna podružnica Zagreb, sa sjedištem u Zagrebu pokriva cijelo područje naše regije (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kosovo).

"Naša rješenja automatiziraju, usmjeravaju i ubrzavaju procese dizajniranja proizvoda, razvoja i proizvodnje za industrije koje se bave obradom mekih materijala (moda, auto-industrija, namještaj, aeronautika, nautička industrija, snaga vjetra, osobna zaštitna oprema)“, kažu u Lectri, naglašavajući kako se njihove usluge odnose na prodaju i održavanje softverskih i hardverskih sustava/opreme/dijelova.

U cilju održavanja nude niz servisnih ugovora, te različite oblike podrške (na lokaciji ili pak putem remote usluge). Lectra koristi softver Modaris koji osigurava kvalitetu i skraćuje vrijeme rada, a pri tome štedite vrijeme i novac.

Modaris se koristi širom svijeta i dostupan u brojnim softverskim jezicima. To garantuje preciznu razmjenu podataka i visoku razinu sigurnosti s obzirom na saradnju s kooperantima. Sa Modarisom se ubrzava proces stvaranja uzoraka i otvara put kreativnosti dok dizajner dobiva nove ideje na koji način rezati uzorke.

"Hardverski asortiman uključuje rješenja za automatsko krojenje (cutter), plotere, te čitav niz rezervnih dijelova i potrošnog materijala (folije, papir). Softverski asortiman uključuje niz programa za dizajn, uklapanje, stvaranje novih uzoraka, brandiranje, te optimizaciju cijelog sustava proizvodnje. Svi naši proizvodi osiguravaju brz, optimiziran i kvalitetan razvoj proizvoda što rezultira manje troškove i brže lansiranje samih proizvoda na tržite. S obzirom na današnju dinamičnost tržišta, upravo se te karakteristike pojavljuju kao esencijalne za održavanje konkurentnosti“, ističu u Lectri.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti