Strani investitori: Poticajna sredstva za 25 kompanija

28.12.2010. 14:03 / Izvor: eKapija.ba
Strani investitori: Poticajna sredstva za 25 kompanija

Iz Agencije za promociju stranih investicija (FIPA) saznajemo da su ove godine poticajna sredstva osigurana za strane investitore u BiH u iznosu od 145.000 KM dobile firme SL Takovo-prehrambena industrija Trebinje, Xella BH iz Tuzle, Sisecam Soda Lukavac.

Sredstva od 113.000 KM dobila je su kompanija Žuvela-HB iz Stoca, Intral BH iz Živinica, Dubicotton iz Kozarske Dubice, Mreža-Network iz Dervente, te Javor Tekstil iz Nevesinja.

Poticajna sredstva namijenjena stranim invesitorima u iznosu od 80.000 KM dodijeljena su kompanijama Stampress iz Cazina, Adria Histhil rasadnik iz Gabele-Čapljina, Brigo Investu Banovići, Fabrici kotrljajućih ležajeva i kardana iz Višegrada, te Bosnaplodu iz Brčkog. Isti iznos poticaja dobila je kompanija Kavat iz Travnika, Bema iz Banja Luke, PMP Jelšingrad Fabrika mašina A.D., Gradiška.

Poticajna sredstva od 40.000 KM dobili su Simpromax iz Novog Grada, Socksmaker 3 iz Tešnja, Metalholand iz Šamca. Isti iznos dodijeljen je kompanijama Elatec iz Tuzle, Grid BH iz Sarajeva, Miviko iz Posušja, Zinkteknik Bosnia iz Vrapčića kod Mostara, MHE Zagradačka –Prozor-Rama, te kompaniji Nuti Due iz Prijedora.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti