Aluminij i Glencore potpisali petogodišnji ugovor

14.12.2020. 12:08 / Izvor: Večernji List
Aluminij i Glencore potpisali petogodišnji ugovor

Ovaj ugovor još jednom pokazuje da menadžment Aluminija radi najbolje što može i zna kako bi ovu kompaniju učinio održivom i profitabilnom.

Pozitivne vijesti iz Hercegovine vezane za novi Aluminij svakoga dana dobivaju sve veću pozornost javnosti. Za toliko malo vremena, nepunih pola godine, ova kompanija napravila je velike iskorake. Upravo dok traju razgovori za zapošljavanje dodatnih 90 bivših djelatnika Aluminija od Nove godine, Aluminij Industrija objavljuje kako su velikim zalaganjem dobili važne certifikate te da do kraja godine, osim tri do sada uložena milijuna maraka, ulažu dodatnih sedam milijuna maraka u proizvodnju, piše Večernji list BiH. 

Svijetli primjer u BiH

Ova kompanija ispunila je sve obveze iz ugovora, čak i više od toga, i jedna je od svijetlih primjera poslovanja u pandemiji koronavirusa kada većina kompanija zatvara svoje pogone i prisiljena je otpuštati radnike. Paralelno s ulaganjem u proizvodnju, zapošljavanjem radnika Aluminij Industrija realizira strateški plan pozicioniranja i otvaranja novih, stranih tržišta na jedno dugoročno razdoblje. Nakon prvog ugovora o strateškom partnerstvu Aluminij je potpisao još jedan, i to značajan. Aluminij i Glencore International AG potpisali su petogodišnji ugovor.

Glencore je poznati partner Aluminija, u prošlosti su bili jedan od najvećih kupaca trupaca proizvedenih u Aluminiju. Jedna su od najvećih svjetskih trgovačkih kompanija s više od 40 godina iskustva. Poslovanje Glencora obuhvaća oko 150 rudarskih i metalurških nalazišta, kao i za proizvodnju nafte. Njihova misija je odgovorno nabavljati robu koja unaprjeđuje svakodnevni život. To čine tako što provode svoju strategiju da budu aktivni u svakoj fazi lanca opskrbe robom. Raznolikost Glencorea prema zemljopisnom okruženju, proizvodima i djelatnosti maksimizira vrijednost koju stvaraju za poslovanje i njihove korisnike. - Suradnja s Glencoreom veliko je postignuće Aluminija.

Ugovorom je dogovorena količina trupaca koja će se proizvoditi za Glencore i njegove kupce. Suradnja između kompanija važna je i za Glencore i za Aluminij. Glencore će svojim klijentima ponovno moći ponuditi kvalitetne trupce proizvedene u Mostaru i za Aluminij jer ovim ugovorom već imaju predbilježbe za trupce u mjesecima koji dolaze - kazali su nam iz Aluminij Industrije. Diljem svijeta, proizvođači i prerađivači aluminija suočavaju se s velikim izazovima jer je aluminijska industrija jedna od najviše pogođenih koronakrizom.

Ovaj ugovor još jednom pokazuje da menadžment Aluminija radi najbolje što može i zna kako bi ovu kompaniju učinio održivom i profitabilnom.

Zadržati stabilnost

Zajedno sa svim našim radnicima udružili smo snage kako bismo Aluminij učinili održivim. Proteklih mjeseci uložili smo ogroman napor. Prvo, zaposlili smo velik broj radnika u tako kratkom vremenu, ponovno pokrenuli proizvodnju, prošli postupak certificiranja, a također smo potpisali dva važna ugovora i nastavit ćemo činiti sve da zadržimo stabilnost kompanije - kazao nam je čelni čovjek MT Abraham Groupa i izvršni direktor Aluminij Industrije Amir Gross Kabiri.

Po svemu učinjenom do sada te planovima za budućnost, počevši od Nove godine, zasigurno je započelo jedno novo doba za Aluminij iz Mostara. Novi ugovor s Glencoreom otvara vrata na strana tržišta, što je i jedan od ciljeva ove kompanije koja, kako su nam kazali, nastavlja sve kako bi se Aluminij dobro pozicionirao u svijetu aluminijske industrije. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti