Svečano obilježen završetak izgradnje i adaptacije hotela Ibis Styles Sarajevo

04.04.2019. 21:07 / Izvor: Akta.ba
Svečano obilježen završetak izgradnje i adaptacije hotela Ibis Styles Sarajevo
OTVORI GALERIJU

U  Sarajevu je večeras svečano obilježen završetak izgradnje i adaptacije hotela Ibis Styles koji je novi brend vodeće svjetske grupacije AccorHotels.

U  Sarajevu je večeras svečano obilježen završetak izgradnje i adaptacije hotela Ibis Styles koji je novi brend vodeće svjetske grupacije AccorHotels.

Hotel je sa izgradnjom novog tornja krajem prošle godine već otvorio svoja vrata, a sada je, nakon završetka adaptacije kompletnog prostora, na raspolaganju gostima u punom kapacitetu -181 soba, Spa centar, restoran i cafe, panoramski bar te kongresne dvorane za 800 osoba, što je jedan od najvećih konferencijskih kapaciteta u glavnom gradu BiH.

Investitorska kompanija Tareq Hospitality d.o.o. je u ovaj projekat usmjerila oko 30 miliona KM, na izvođenju su angažovane domaće kompanije te je otvoreno 30 novih radnih mjesta.

Ovom prilikom gostima se obratio i načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić. On je rekao kako je otvaranje jednog ovakvog hotela veliki događaj za Općinu Novi Grad i za Grad Sarajevo.

Dodao je kako je ovo velika investicija, te se nada kako će ovaj kao i drugi hoteli koji će se u narednom vremenu graditi sigurno doprinijeti tome da se turistički kapaciteti grada povećaju, da se zaposle novi ljudi i da imidž grada u svijetu bude puno bolji.

Potpredsjednik Uprave Orbis grupe, partnera AccorHotels za centralnu i istočnu Evropu Irek Weglowski u svom obraćanju  je naglasio  opredijeljenost ove grupacije da nastave ekspanziju i jačanje liderske pozicije u ovom dijelu Evrope.

"Imate bogato historijsko naslijeđe, netaknute prirodne ljepote i fascinantnu kulturu, sve to BiH čini jednom od najatraktivnijih destinacija u Jugoistočnoj Evropi", istakao je Weglowski, te dodao kako vide velike mogućnosti za Accor hotele u gradovima kao što su Mostar, Banja Luka, Tuzla ali i oko olimpijske planine Bjelašnice.

Ibis Styles je jedan od ekonomskih brendova Accor grupacije, čiji su hotelski brendovi zastupljeni kroz 4.800 hotela u 100 zemalja svijeta. Ibis Styles je prepoznatljiv po tome što svaki hotel ima jedinstvenu temu dizajna. Tako je dizajn ibis Styles u Sarajevu nadahnut različitostima i duhom grada u kojem se nalazi, te njegovom tradicijom zimskog sporta.

Nakon zvaničnog otvaranja gosti su imali priliku obići maštovit i razigran enterijer koji spaja tradicionalne bosanske motive i industrijski dizajn u jednu harmoničnu sredinu, prožetu dosjetljivim detaljima koji simboliziraju zimski sport i bude sjećanja na Olimpijske igre 1984. godine.

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti