Autoceste FBIH se zadužuju za još jednu dionicu na Koridoru Vc

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Autoceste FBIH se zadužuju za još jednu dionicu na Koridoru Vc

Konačna odluka o zaduženju bit će donesena po okončanju pregovora sa EBRD-om.

19.04.2019. 09:15 Izvor: / Akta.ba

Federalna vlada upoznata je sa informacijom o kreditnom zahtjevu JP Autoceste FBiH za izgradnju dionice autoceste Putnikovo brdo - Medakovo na Koridoru Vc, kao osnovom za vođenje pregovora i podržala inicijativu da za njenu izgradnju budu osigurana kreditna sredstva kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu do 60 miliona eura.

Konačna odluka o zaduženju bit će donesena po okončanju pregovora sa EBRD-om kada će biti će utvrđeni konačni uvjeti kreditnog zaduženja. Krajnji dužnik po ovom zaduženju će biti JP Autoceste FBiH.

Federalno ministarstvo finansija će Vladi Federacije BiH podnijeti informaciju o pregovorima kao i tekst usaglašenog ugovora između BiH i EBRD-a i ovaj zaključak dostaviti Ministarstvu finansija i trezora BiH za provođenje dalje procedure u vezi s kreditnim zaduženjem.

Vlada je danas, ujedno, usvojila informaciju o mogućnosti realizacije dionica autoceste Medakovo - Ozimica i Ozimica - Poprikuše, te zadužila federalna ministarstva prometa i komunikacija i finansija, te JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar da iznađu i predlože novi model finansiranja ovih dionica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti