BiH treći put na svjetskom takmičenju kreativne industrije

17.06.2019. 15:32 / Izvor: Akta.ba

Young Lions jedno je od najpoznatijih svjetskih takmičenja u kreativnom sektoru, a u Bosni i Hercegovini se, u okviru Brending konferencije, organizuje već treći put.

Nakon što je njihovo kreativno rješenje, kreirano za UNICEF BiH povodom 30. godišnjice Konvencije o pravima djeteta, jednoglasno proglašeno najboljim na ovogodišnjem Young Lions BiH takmičenju, članice tima Via Media, Aida Hadžić i Hana Trokić, danas su stigle u Cannes. Tamo će sudjelovati na najvećem i najpoznatijem međunarodnom festivalu kreativnosti, koje na francuskoj obali svake godine okuplja elitu ove industrije.

Young Lions jedno je od najpoznatijih svjetskih takmičenja u kreativnom sektoru, a u Bosni i Hercegovini se, u okviru Brending konferencije, organizuje već treći put.

"Brending konferenciju organizujemo s ciljem upoznavanja lokalnog tržišta s globalnim trendovima marketinške industrije. Iznimno nam je važno da mladi ljudi, koji su tek na početku svoje karijere, testiraju svoje znanje, ali i dokažu svoju kreativnost. Ovogodišnji radovi su bili i više nego zadovoljavajući, dokazujući da se kreativna industrija naše države može osloniti na mlade profesionalce. Vjerujem da će, za pobjedničku ekipu, ovo biti veoma pozitivno iskustvo."- izjavila je ovim povodom Ena Radončić, Project Manager Brending konferencije.

U okviru svjetskog takmičenja bh. tim će svoje snage odmjeriti sa kolegama i kolegicama iz ostatka svijeta, kreirajući rješenje za novog, još uvijek nepoznatog, klijenta. U samo 24 sata, koliko će moći raditi na zadatku, bh. pobjednice će kreirati kampanju koja strateški rješava zadani problem, dok je ujedno kreativna i inovativna. Njima će novi zadatak biti predstavljen danas, a rezultati će biti poznati u srijedu.

"Prvenstveno smo ponosne što predstavljamo našu zemlju na Young Lions takmičenju, koje okuplja mlade ljude iz cijelog svijeta. Istovremeno smo sretne što smo dio programa ovogodišnjeg festivala, koji svake godine na jednom mjestu okuplja najpoznatija imena cijele industrije. Sama činjenica da imamo priliku upoznati neke od najkreativnijih ljudi na svijetu nas, zaista, usrećuje. Veselimo se cijelom iskustvu i kreativnoj atmosferi koja nas očekuje."- izjavile su ovom prilikom bh. lavice, Hana i Aida.

Pored takmičarskog, bh. lavice će imati priliku sudjelovati i u svim dijelovima programa ovog festivala, u okviru kojih će slušati predavanja nekih od najpoznatijih svjetskih stručnjaka marketinške industrije, kao što su Gary Vaynerchuk, Madonna Badger, Sheryl Sandberg, Gale King, Sir Martin Sorrell, John Legend i mnogi drugi.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti