Nenajavljeni nestanak struje uzrok zastoja šestosjeda na Bjelašnici

17.07.2019. 15:36 / Izvor: Akta.ba
Nenajavljeni nestanak struje uzrok zastoja šestosjeda na Bjelašnici

Na Bjelašnici je nestalo struje zbog nenajavljenog isključenja od strane Elektrodistribucije.

Na Bjelašnici je nestalo struje zbog nenajavljenog isključenja od strane Elektrodistribucije, te se nekoliko korisnika našlo na šestosjedu tom prilikom. Iz firme ZOI'84 pojašnjavaju kako svako jutro prije nego se pokrene šesterosjed, isproba se termika, da li radi, u slučaju nestanka struje, da li bi se mogla pokrenuti. Nakon, što se uvidi da radi, šesterosjed se pušta u pogon za taj radni dan.

Dalje, navode kako je termičkom motoru na pogon, koji funkcionira na naftu, potrebno oko 10 minuta, da bi se pokrenuo rad šesterosjeda.

"Kako javljaju uposlenici ZOI’84, nestanak je nastao kada je na šesterosjedu bilo oko 20 korisnikaNakon nenajavljenog nestanka struje od strane Elektrodistribucije, uposlenici ZOI’84 su, kad se uvidjelo da nije kratkotrajni kvar, odmah pokrenuli agregat. Kako saznajemo, kvar za Elektrodistribuciju se ustvari desio zbog greške bageriste i kidanja kablova. Kako  smo naveli, za zastoj i pokretanje, je bilo potrebno 10 minuta, te su korisnici bili zadržani maksimalno 20 minuta. Koristimo napredne pogone, koji ne bi dozvoljavali duže zastoje na šesterosjedu, pogotovo ukoliko ima korisnika. Ubuduće se nadamo da će Elektrodistribucija na vrijeme saopćavati, kada se to izvode radovi, i kada možemo očekivati nestanak struje, kako ne bismo doživjeli slične neugodnosti", saopćeno je iz firme ZOI'84.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti