Delegacija Općine Velika Kladuša obišla privrednike općine Grude

25.07.2019. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Delegacija Općine Velika Kladuša obišla privrednike općine Grude

Prilikom posjete načelnik općine Ljubo Grizelj je poklonio knjigu načelniku Abdiću, jer jedan od poznatih stanovnika Gruda bio je Antun Branko Šimić.

Uspješna priča općine Grude traje već duže vremena, broj zaposlenih pokazuje pozitivne trendove, strukturu zaposlenih čine uglavnom oni iz privatnih preduzeća, a nadu ulijeva i sve veći broj obrta koji su proizvodno orijentirani. Više nego dovoljno razloga da u službenoj posjeti općini Grude kod načelnika Ljube Grizelja borave načelnik općine Velika Kladuša, Fikret Abdić sa savjetnikom Ervinom Abdićem, direktorom JKUP „Komunalije“ Amirom Đogićem i direktorom preduzeća „Alatuša“, Elminom Murtićem.

Delegaciju iz Velike Kladuše srdačno je primio načelnik općine Ljubo Grizelj, predsjedavajući Općinskog vijeća Draženko Vranješ i šef ureda općinskog načelnika, Josip Tomić.

Kada je riječ o općini Grude, više nego zanimljivo je da je ona najpolicentričnija općina u BiH s razvijenim ruralnim područjima poput općine Velika Kladuša koja je koncipirana u 14 mjesnih zajednica. Po razvijenosti je među prvih 10 općina u BiH što je razlog i same posjete.

Domaćini su u protokolu posjete gostima Velike Kladuše predstavili poslovnu zonu „Pogona Vlaka-Poljanice“ gdje ih je primio direktor GP “Putova” Rajko Ćutuk, koja se površinski prostire na 35 Ha.

Drugi dio posjete bio je firmi VIOLETA, koji je najveći proizvodni brand u BiH i jugoistočnoj evropi. Zapošljavaju 1.000 ljudi i izvoze po cijelom svijetu. Općina Grude je pogranična općina sa Hrvatskom, kao i Velika Kladuša, gdje postoji volja za prekograničnu saradnju putem fondova EU.

Direktori Komunalija i Alatuše predstavili su svoje proizvode programe i domaćini su pokazali interes za kupovinom istih, čime će se povećati proizvodnja i zaposlenost u velikokladuškim javnim firmama.

Prilikom posjete načelnik općine Ljubo Grizelj je poklonio knjigu načelniku Abdiću, jer jedan od poznatih stanovnika Gruda bio je Antun Branko Šimić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti