Potpisani sporazumi o saradnji sa jedanaest novogradskih škola

31.07.2019. 08:45 / Izvor: Akta.ba

Sredstva su usmjerena na poboljšavanje uslova rada učenika i nastavnika a samim tim i poboljšanje obrazovnog procesa.

Danas su u Općini Novi Grad Sarajevo potpisani sporazumi o saradnji sa jedanaest novogradskih osnovnih škola. Sporazume su potpisali direktori škola "Mehmedalija Mak Dizdar", "Avdo Smajlović", "Skender Kulenović", "Osman Nakaš", "Aleksa Šantić", "Aneks", "Ćamil Sijarić", "Meša Selimović", "Fatima Gunić", "Behaudin Selmanović" i "Musafa Busuladžić", te pomoćnica Općinskog načelnika Službe za obrazovanje kulturu i sport Adisa Šuman.

Općina je ove godine u Budžetu izdvojila sredstva u iznosu od 100.000 KM za pomoć školama sa područja općine Novi Grad Sarajevo.

"Sredstva su usmjerena na poboljšavanje uslova rada učenika i nastavnika a samim tim i poboljšanje obrazovnog procesa. Najveći dio sredstava izdvojen je za tekuće održavanje u školama, a shodno potrebama koje su škole iskazale, kao što je rekonstrukcija i adaptacija dotrajalih toaleta, stolarije, rasvjete, video nadzor, ali i nabavku sportske i računarske opreme. Mi ćemo i ubuduće nastaviti da pomažemo naše škole kroz ove i druge projekte koje kao Općina imamo", kazala je pomoćnica Općinskog načelnika Adisa Šuman.

Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Novi Grad Sarajevo je na osnovu analize trenutnog stanja, kao i obima dosadašnjih ulaganja predložila realizaciju projekata i raspodjelu sredstava.

Jamsin Marevac direktor OŠ "Behaudin Selmanović" dodijeljena sredstva usmjerit će u nabavku tribina za sportsku salu koju je ova škola dobila 2015. godine: "Općina daje kontinuiranu podršku našim svakodnevnim aktivnostima i na taj način nam pomaže da stvorimo što bolje uslove za odvijanje kako redovne nastave tako i vannastvanih aktivnosti, a sve sa ciljem što boljeg odgoja i obrazovanja naših budućih generacija", naglasio je Marevac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti