LB.Profili novim sistemima osvajaju kupce na tržištima Austrije i Nizozemske

26.08.2019. 13:59 / Izvor: Akta.ba

Njemački proizvođač visokokvalitetnih PVC profla LB.Profile GmbH, članica Hifa Oil Grupacije, u posljednje dvije godine investirao je više od dva miliona KM u nove sisteme i razvoj.

Njemački proizvođač visokokvalitetnih PVC profla LB.Profile GmbH, članica Hifa Oil Grupacije, u posljednje dvije godine investirao je više od 2 miliona KM u nove sisteme i razvoj. Nove investicije rezultirale su jačanjem tržišne pozicije i dobijanjem novih kupaca, sa posebnim naglaskom na Austriju i Nizozemsku, navodi se u saopćenju za medije ove kompanije.

Investicije su realizirane u cilju inovacija i kreiranja vlastitih trendova, a sve kako bi se odgovorilo zahtjevima tržišta EU i Balkana, na kojima su LB.Profili prisutni. Najviše je investirano u najnovije LB sisteme kao što su “Container Sytem”, “Sistem Alu-klipa” (aluminijskih obloga), gdje su unaprijeđena postojeća rješenja, a koja nude sada još bolje vrijednosti termo i zvučnih izolacija. Značajno je investirano i u sisteme  “XT 120 mm”, koji se najviše koriste u Nizozemskoj i Belgiji, tržištima na kojima su LB.Profili tradicionalno prisutni.

Uspješno je završen projekat razvoja vlastitih PVC klupica i sistema “Hebe –Schiebe”, pri čemu treba istaći da su ove inovacije napravile ogroman pomak na tržištu.Trenutno se radi na razvoju sistema vlastite PVC roletne, koji bi trebao biti kompletiran za dva mjeseca.

"Sa svim ovim novim sistemima dosegli smo najviši stepen spremnosti za tržišnu utrku. Osvojeni su veliki kupci, tj. proizvođači, prije svega na EU tržištu. U Nizozemskoj se rade veliki projekti i objekti sa LB.Profilima. Također u Austriji, u Grazu, u izgradnji je kompleks zgrada u koje se ugrađuju naši profili, sa LB Premium sistemom 82 mm i alu klipom. Bilježimo rast prodaje i na tržištu Balkana, prije svega u Bosni i Hercegovini, gdje naš generalni zastupnik Euro Roal, servisira više od 60 aktivnih kompanija, koje rade gotove proizvode od LB.Profila",, pojašnjavaju. 

U Bosni i Hercegovini je pokrenuta kampanja sa porukom „Sa nama štedite Energiju”, a cilj je edukacija krajnjih potrošača koji imaju potrebu za PVC stolarijom na šta moraju obratiti pažnju prilikom kupovine PVC prozora i vrata,  odnosno koje vrijednosti termo i zvučne izolacije mogu dobiti kada kupe neki LB.Profila kod naših proizvođača i kupaca, ističu u ovoj kompaniji.

LB. Profile GmbH već duže od 50 godina razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kompetencijom, akumuliranim znanjem i naprednom tehnologijom koja je posljednja riječ u industriji PVC profila. Prodaju LB.Profila za BiH i ostale zemlje regiona vrši Euro Roal, također kompanija kćerka Hifa Oil.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti