Potvrđeno: Otkazan 26. generalni sajam "ZEPS 2019"

16.09.2019. 09:44 / Izvor: Akta.ba
Potvrđeno: Otkazan 26. generalni sajam 'ZEPS 2019'

Ovogodišnji, 26. generalni BH sajam "ZEPS 2019" i 16. međunarodni sajam metala "ZEPS Intermetal", neće biti održani.

Zbog niza nepovoljnih okolnosti koje zadnjih godina prate organizaciju i samo održavanje sajmova ZEPS, uprava i menadžment sajma su donijeli odluku o otkazivanju održavanja ovogodišnjeg  26. generalnog BH sajam "ZEPS 2019" i 16. međunarodnog sajma metala "ZEPS Intermetal", izjavila je direktorica ZEPS-a Snežana Jonjić.

O razlozima otkazivanja poznatih zeničkih sajmova, nova direktorica ističe da u ovom trenutku ne može puno toga reći. Sajmovi su trebali biti održani od 1. do 5. oktobra.

"Razlog je što nismo uspjeli privući dovoljno izlagača, a kada smo pripremali sajmove kazali smo da nećemo ići ispod određenog broja izlagača. Sada ne bih objašnjavala zbog čega se izlagači nisu odazvali. Mnogo je razloga",  kaže direktorica Jonjić, koja dodaje kako su razlozi i tehničke prirode.

Ovogodišnji su sajmovi, prvobitno, trebali biti organizirani u Gradskoj areni "Husejin Smajlović", ali se ipak ostalo pri odluci da se održavanje nastavi na sajmištu na Kamberovića polju, da bi, konačno, uslijedila odluka o otkazivanju.

"I  ovim putem se zahvaljujemo svim partnerima i drugim subjektima koji su u nekoliko zadnjih mjeseci učestvovali sa nama u pripremama za Sajam 2019., posebno Vladi ZDK, a takođe i Vanjskotrgovinskoj komori BiH i Vladi Srednjobosanskog kantona", dodala je ona.

Menadžment sajma aktivno radi na izradi plana realizacije ZEPS sajmova u 2020. godini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti