Njemačka firma u Brodu gradi novu halu i zapošljava radnike

21.09.2019. 08:50 / Izvor: Akta.ba
Njemačka firma u Brodu gradi novu halu i zapošljava radnike

Njemačko preduzeće ''Krampic'' do maja naredne godine preseliće u novu proizvodnu halu.

Njemačko preduzeće ''Krampic'' do maja naredne godine preseliće u novu proizvodnu halu. Izgradnja ovjekta teče planiranom dinamikom, a radovi će biti završeni u naredna 3-4 mjeseca.

Iz uprave preduzeća pojašnjavaju da će od maja iduće godine, proizvodnju sa sadašnje, preseliti na novu lokaciju u ulici Jovana Jovanovića Zmaja.

"Proizvodna hala u izgradnji površine je 2.040 metara kvadratnih. Trenutno poslujemo u iznajmljenom prostoru nekadašnjeg ''Metal – Broda'' gdje zapošljavamo 20 radnika. Preseljenjem u novi objekat, proširićemo obim proizvodnje i zaposliti određen broj novih radnika", izjavio je Trifunović.

Pored hale koja se gradi, Trifunović ističe da je plan izgradnja još jednog proizvodnog objekta u Brodu i zapošljavanje dodatnog broja radnika.

''Krampic'' je preduzeće koje u Brodu posluje od 2015. godine, a na osnovu javnog koknursa kupili su zemljište u vlasništvu Opštine koje se nalazi u dijelu poslovne zone broj 6 površine 30.138 m2.

Pomenuto preduzeće je visoko sprecijalizovani proizvođač prenosnih rezervoara za goriva i maziva, kao i rezervoara za skladištenje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti