Obilježena četvrta godišnjica Centra "Safet Zajko", najavljeni novi sadržaji

23.09.2019. 07:33 / Izvor: Akta.ba
Obilježena četvrta godišnjica Centra 'Safet Zajko', najavljeni novi sadržaji

Za ovu priliku, najuspješnijim takmičarima dodijeljene su simbolične nagrade koje je uručio načelnik Semir Efendić.

Centar za edukaciju, sport i rekreaciju obilježio je četvrtu godišnjicu od otvaranja. Tim povodom na sportskim terenima održana su takmičenja, a pobjednicima su uručene i nagrade, dok je za mnogobrojne posjetitelje priređen zabavni program.

Održana su takmičenja u bacanju kugle, odbojci na pijesku, tenisu i adrenalinskim sportovima. U takmičarskoj atmosferi koja je vlada od jutarnjih pa do popodnevnih sati uživali su, kako takmičari, sportisti, tako i mnogobrojni građani koji su odlučili da ovaj sunčani dan provedu u prelijepom ambijentu najvećeg parka u gradu Sarajevu. 

Prisutnim posjetiteljima i takmičarima dobrodošlicu je poželio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić istakavši, da je Centar „Safet Zajko“ postao omiljeno mjesto za druženje, sport i rekreaciju u Novom Gradu, ali i šire, iako nije prošlo puno vremena od njegovog otvaranja.

"Centar sa svojim sadržajima nešto je najbolje što se moglo uraditi za naše građane. Mi kontinuirano radimo na otvaranju novih sadržaja, nedavno smo otvorili adrenalinski park, a ubrzo ćemo otvoriti i igralište za našu najmlađu djecu uzrasta od tri do šest godina Također, uskoro će se raditi i obnova dva objekta, u jednom će se graditi hotel za sportiste, a u drugom centar za edukaciju, kulturne i muzejske sadržaje“, kazao je načelnik Efendić.

U planu je da se u narednom periodu gradi i igraona zatvorenog tipa kako bi se osigurao prostor za igru i u zimskim mjesecima, tako da će jedan od objekata biti preuređen u dječiju igraonu u zatvorenom prostoru.

Nagrade za najuspješnije sportiste

Za ovu priliku, najuspješnijim takmičarima dodijeljene su simbolične nagrade koje je uručio načelnik Semir Efendić.

U bacanju kugle najbolji rezultat postigao je Asmir Kolašinac, prvak Evrope u bacanju kugle. Na drugo mjesto plasirao se Kemal Mešić, naš dvostruki olimpijac, dok je trećeplasirani Nermin Štitkovac, inače, junior peti u svijetu.

Među 16 tenisera kadetskog uzrasta koji su se danas takmičili, najuspješniji je bio Amar Silajdžić, reperezentativac BiH u kategoriji do 14 godina, dok je drugo mjesto osvojio Emir Bajić, a treće Bakir Škrijelj.

U odbojci na pijesku nastupilo je deset ekipa iz Sarajeva, Breze i sa Pala. Prvo mjesto osvojile su ekipe Odbojkaškog kluba „Ort“ Ena Sobo i Azra Osmanović, drugoplasirane su odbojkašice OK „Ilidža“ Nora Maslo i Amila Bećirbegović, dok su treće mjesto osvojile Nađa Hadžiosmanović i Irma Bakić, odbojkašice Odbojkaške akademije „Smeč“.

Posebno je uzbudljiva atmosfera vladala u nedavno otvorenom adrenalin parku, gdje su se takmičile ekipe Gorske službe spasavanja Novi Grad, GSS Ilidža, GSS Prozor i GSS Žepče. Među njima najbolji su bili Mahir Suljić i Mirza Mujkić iz GSS-a Novi Grad, drugo mjesto pripalo je Harisu Šariću i Feridu Kadiću iz Kluba ekstremnih sportova „Unisport“. Treće mjesto osvojili su Adi Osmanbegović i Elvir Klačar iz GSS-a Ilidža.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti