Ozvaničena saradnja privrednika Bahreina i Kantona Sarajevo

26.09.2019. 16:13 / Izvor: Akta.ba
Ozvaničena saradnja privrednika Bahreina i Kantona Sarajevo

Dogovorena je razmjena svih značajnijih informacija u pogledu organiziranja i održavanja poslovnih susreta, sajmova, promocija, kao i posjeta privrednih delegacija.

Bahreinsko udruženje malih i srednjih preduzeća i Privredna komora Kantona Sarajevo danas su na Međunarodnom sajmu halal industrije Sarajevo Halal Sajam (SHF) 2019 dogovorili su zajedničku saradnju s ciljem povezivanja svojih članova. Saradnja je ozvaničena potpisivanjem Sporazuma o saradnji koji su potpisali predsjednik Bahreinskog udruženja malih i srednjih preduzeća Abdulhasan Abbas Al-Dairi i predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović.

Potpisnici ovog dokumenta su, u prijateljskom okruženju, razmijenili iskustva i razgovarali o mogućnostima poslovnog povezivanja. Složili su se da će, u okviru svojih ingerencija, raditi na uspostavi i razvijanju poslovnih veza između svojih članova, prvenstveno iz oblasti industrije, trgovine, turizma, ali i niza drugih djelatnosti.

Kako su kazali u Privrednoj Komori Kantona Sarajevo dogovorena je i razmjena svih značajnijih informacija u pogledu organiziranja i održavanja poslovnih susreta, sajmova, promocija, kao i posjeta privrednih delegacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti