Energoinvest i Tevel potpisali ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji

16.11.2019. 08:09 / Izvor: Akta.ba
Energoinvest i Tevel potpisali ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji

Riječ je o Ugovoru kojom kompanija Energoinvest ima ekskluzivno pravo plasmana proizvodnog programa.

Energoinvest, d.d. - Sarajevo je sa kompanijom Tevel d.o.o. iz Slovenije potpisao ugovor o međusobnoj poslovno - tehničkoj saradnji i zajedničkom nastupu na tržištu vanjske industrije.

Riječ je o Ugovoru kojom kompanija Energoinvest ima ekskluzivno pravo plasmana proizvodnog programa Tevel-a za tržište Bosne i Hercegovine, ali i zajedničkom nastupu u zemljama gdje Energoinvest izvodi projekte, područje zemalja regije, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

Ugovor je u ime Energoinvesta potpisala direktorica Bisera Hadžialjević, a ispred slovenačkog partnera Iztok Živko, direktor Tevela. Potpisivanju ovog ugovora prisustvovali su i ambasadorica Slovenije Nj.E. Zorica Bukinac sa saradnicima i predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić.

Energoinvest kao vodeća multidisciplinarna inženjering kompanija u BiH, ovom saradnjom stiče novu referencu i otvara mogućnosti u proširenju poslovnih aktivnosti, zajedničkom nastupu, kao i ekskluzivno pravo plasmana proizvoda iz pomenute kompanije. Na obostrano zadovoljstvo predstavnici Energoinvesta i Tevela su istakli da se raduju ostvarenoj saradnji, ali i novim zajedničkim projektima.

Nakon potpisivanja ugovora, u Velikoj Sali Energoinvesta upriličena je i prezentacija na kojoj je detaljnije predstavljena djelatnost slovenačkog partnera. Ovom događaju prisustvovali su i predstavnici firmi i ustanova koje djeluju na istim ili sličnim poslovima, kao što je: Igman Konjic, Elektroprivreda BiH, BH Telecom, Sarajevogas, Toplane Sarajevo, Autoceste Federacije, Zavod za mjeriteljstvo, Federalni zavod za geologiju, Rudarski institut Tuzla, KUCZ KS, PPG d.o.o., Kontak Zagreb, RGGF /UNTZ, Kamir d.o.o. Široki Brijeg i mnogi drugi.

Naime, treba spomenuti da je Tevel osnovan 1958. godine pod imenom Varnost Zagorje i bili su 20 godina (1968. – 1988.) u sastavu tadašnjeg Energoinvesta »E«  Varnost, te potpisivanjem ovog ugovora naša kompanija obnavlja raniju saradnju i povezuje nove poslovne kontakte.

U toku 30 godina Tevel se specijalizirao za pronalaženje inovativnih rješenja u detekciji plinova. Svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem jedan su od lidera u oblasti planiranja, proizvodnje i izvođenju tehničke sigurnosti u objektima koje ugrožavaju eksplozivno - zapaljivi plinovi, zatim para zapaljivih tekućina u hemijskoj i farmaceutskoj industriji, skladištima opasnih supstanci, rafinerijama, termoelektranama itd.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti