U Dubrovniku počeo Međunarodni ekonomski forum "Korporativno upravljanje"(Video)

05.12.2019. 13:39 / Izvor: Akta.ba
U Dubrovniku počeo Međunarodni ekonomski forum 'Korporativno upravljanje'(Video)

Forum koji se održava 5. i 6.12.2019. godine, na jednom mjestu je okupio značajna imena privatnog i javnog sektora, predstavnike vlada, finansijskog sektora ali i akademske zajednice iz zemlje i regije.

XIX Međunarodni ekonomski forum, na temu Korporativno upravljanje, u organizaciji Konsultantske kuća Revicon d.o.o. Sarajevo, počeo je danas u Dubrovniku.

Forum koji se održava 5. i 6.12.2019. godine, na jednom mjestu je okupio značajna imena privatnog i javnog sektora, predstavnike vlada, finansijskog sektora ali i akademske zajednice iz zemlje i regije.

Pored prezentiranja finansijskih rezultata privrede u BiH u 2018. godini te mogućnostima i pravcima za djelovanje ka efikasnim promjenama, ove godine niz je uvodničara i panelista koji će govoriti o socioekonomskim reformama, te o održivom i ubrzanom ekonomskom rastu, povećanoj konkurentnosti privrede i unapređenju poslovnog okruženja.

Prvog dana održan je panel pod nazivom "Održiv i ubrzan ekonomski rast, povećana konkurentnost privrede i unapređenje poslovnog okruženja".

Učesnici ovog panela bili su Snježana Koepruner iz UP FBiH, Saša Aćić iz UUP RS, Šerif Isović direktor PU FBiH i Branimir Muidža, direktor Cementara Kakanj. Moderator panela bio je Goran Miraščić a uvodničar Silvije Orsag profesor sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Jedan od medijskih partnera ovog značajnog događaja je i poslovni portal Akta.ba.

O čemu su to sve raspravljali i do kojih zaključaka su došli učesnici današnjeg panela, poslušajte u videu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti