Alatuša predstavila svoje proizvode na 6. Sajmu privrede u Centru Skenderija

17.12.2019. 08:10 / Izvor: Akta.ba

Da je ovo jedan od velikih sajmova u BiH, pokazuje prisustvo velikog broja izlagača i posjetioca.

Brzorastuća firma Alatuša d.o.o. iz Velike Kladuše sad već tradicionalno nastupa na sajmovima širom BiH. Pored nastupa na sajmovima u Bihaću, Banja Luci, Travniku i Derventi, svoje učešće uzela je i na Sajam privrede  - 6. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 43. Sajamu roba široke potrošnje, koji se održao u gradskoj dvorani "Mirza Delibašić" Centar Skenderija u Sarajevu na površini od 3000 m2 sajamskog prostora. I ovoga puta Alatuša d.o.o. je predstavila bogat asortiman svojih proizvoda iz konfekcione proizvodnje poslovne jedinice Ateks , te asortiman iz proizvodnje metli i četaka poslovne jedinice Bosanka.

"Zadovoljstvo je predstaviti naš proizvod na svakom sajmu, ali moram priznati da je zadovoljstvo veće sa svakim narednim sajmom iz razloga što smo bogatiji asortimanski, čime je naša ponuda daleko primamljivija kupcima. Velika je stvar kada možete ponuditi rješenje za više branši, kao što su hotelijerstvo, medicina, ugostiteljstvo, građevinarstvo i mnoge druge. Kupcima uvijek nudimo asortiman kvalitetnih proizvoda , izrađen od provjerenih visokokvalitetnih materijala sa posebno preciznim procesom izrade. Pored radne odjeće izložili smo i dio modnog asortimana kao što su košulje izrađene od kvalitetnih talijanskih materijala, hlače, pidžame, trenerke, te ostali sličan asortiman. Tu je naravno i naš nezaobilazan asortiman iz proizvodnje metli i četaka poslovne jedinice BOSANKA koji svoj prostor pronalazi širom EU, te sam tim predstavlja našu zemlju, kako na domaćim prostorima tako i na prostorima cijele EU na najoriginalniji način zbog samog imena poslove jedinice, a to je BOSANKA. Koliku to vrijednost ima kazuje i sam moto pod kojim se održao sajam, a to je domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine", kazao je za portal Akta.ba Elmin Murtić, direktor Alatuše d.o.o.

Da je ovo jedan od velikih sajmova u BiH, pokazuje prisustvo velikog broja izlagača i posjetioca. Na sajmu je učestvovalo 236 izlagača koji su ponudili raznovrsnu paletu domaćih proizvoda i time pokazali da je Bosna i Hercegovina ozbiljan proizvođač u svijetu, te da posjeduje izuzetno kvalitetnu i marljivu radnu snagu.

"Moram se pohvaliti da smo radili već u nekoliko navrata policijske uniforme za zemlje EU, a raditi takav posao je ne bilo kakva referenca za nas. Da su mnogi prepoznali naš kvalitet, dokazuje nekoliko ozbiljnih ugovora koje smo potpisali za narednu 2020. godinu. Sve aktivnosti koje smo poduzeli u 2019. godini na jačanju našeg preduzeća dovele su do toga da već u narednoj godini ozbiljno moramo širiti kapacitete, kako u opremi tako i u novom zapošljavanju. Preduzeće Alatuša d.o.o. trenutno ima uposleno 51-og radnika, od kojeg broja se 75% odnosi na žene. Iako proširenje kapaciteta dovodi do pojačane aktivnosti i mnogo odricanja, to nas ni najmanje ne brine iz razloga što nas novo zapošljavanje naših građana čini sretnim i zadovoljnim", navodi Murtić, direktor ovog preduzeća.

Na sajmu u Skenderiji su bili prisutni predstavnici inostranih poduzetnika koji tragaju za pouzdanim partnerima stvarajući određene poslovne prilike za naše proizvođače.

"S obzirom da smo već na pragu 2020. godine valja sabrati utiske iz 2019. godine te na osnovu njih donijeti kvalitetne poslovne odluke. Kao što sam ranije naveo, određene aktivnosti su dovele do toga da moramo širiti kapacitete i samim tim smo dobili ozbiljan zadatak za narednu godinu, a to je investirati u dodatna postrojenja te uposliti i obučiti novi broj radnika. Ogromna zasluga za rast i jačanje našeg preduzeća pripada načelniku Općine Velika Kladuša Fikretu Abdiću. Na kraju želim iskoristiti priliku i svim stanovnicima Bosne i Hercegovine zaželjeti sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu", kazao je Murtić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti