Babić Biss-tours i Prevoz putnika Zavidovići preuzimaju javni prijevoz u Zenici

09.01.2020. 13:08 / Izvor: Fena
Babić Biss-tours i Prevoz putnika Zavidovići preuzimaju javni prijevoz u Zenici

Redovi vožnje su, najavila je, "skoro isti kao što je održavalo JKP Zenicatrans".

Gradska uprava Zenice dogovorila je da će privremeno od sutra usluge javnog prijevoza u tom gradu, umjesto JKP "Zenicatrans-prevoz putnika", obavljati kompanije Prevoz putnika Zavidovići i Babić Biss-tours Zenica, saopćila je novinarima Zerina Polić-Zolota, šefica Odsjeka za puteve i saobraćaj u Gradskoj upravi.

"Građani ovog grada od Nove godine nemaju javni linijski prijevoz putnika, zbog blokade u JKP "Zenicatrans". Zakon o komunalnim djelatnostima obavezuje resornu službu da u takvim slučajevima poduzme hitne mjere, tako da smo se odlučili da privremeno angažujemo druge licencirane prijevoznike kako bismo omogućili da građani ovog grada ne trpe posljedice blokade", kazala je Polić-Zolota.

Redovi vožnje su, najavila je, "skoro isti kao što je održavalo JKP Zenicatrans".

"Nastojali smo prijevoz dodijeliti prijevoznicima koji će pokriti sve linije grada Zenica, dakle i one rentabilne i nerentabilne, kako bi svi imali javni prijevoz. Bitno je napomenuti da je ovo samo privremeno rješenje, do oporavka Zenicatransa ili do provođenja zakonom uspostavljene procedure usklađivanja, ovjere i registracije redova vožnje, na koju će se pod istim uslovima moći svi prijaviti", istakla je Polić-Zolota.

Ona nije mogla kazati na koji će način biti riješena situacija sa JKP Zenicatrans-prevoz putnika, čijih dio radnika treći dan štajkuje glađu u holu Autobuske stanice, a drugi dio radnika trenutno na platou ispred zgrade Gradske uprave čekaju poziv za sastanak, na kojem žele dogovoriti novu hitnu tematsku sjednicu Gradskog vijeća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti