Novo na tržištu BiH: Babydoo dostavlja pelene i maramice na vašu adresu

30.01.2020. 09:29 / Izvor: Akta.ba
Novo na tržištu BiH: Babydoo dostavlja pelene i maramice na vašu adresu

Kada postanemo roditelji shvatamo da je svaka pomoć dobrodošla.

Koliko puta vam se desilo da ostanete bez pelena za svoje bebe? Koliko puta ste krenuli u kupovinu, a niste našli odgovarajuću veličinu? Koliko puta se iz vašeg doma čulo: Koliko još pelena imamo? Ko će otići po pelene? A vlažne maramice? Nemoj zaboraviti kremu. Kako to misliš nema ta veličina pelena? Ne mogu ja po pelene, ko će pričuvati bebu?

Kada postanemo roditelji shvatamo da je svaka pomoć dobrodošla. Olakšati sadašnjim i budućim mamama i tatami i smanjiti im brige, bio je jedan od motiva mladog bračnog para da pokrene sajt https://babydoo.shop za narudžbu pelena, maramica i kremica za bebe.

Emina Hekalo, direktorica i osnivač ove jedinstvene online usluge na prostoru u BiH kaže da je ideju dobila od muža. 

"Kao mama dvoje djece vrlo često sam bila u situaciji da ne isplaniram dovoljnu količinu pelena i ostanem bez njih. Naravno, u takvim situacijama uvijek se oslanjamo na supruga kojem ta narudžba u kasnim satima poslije posla uopće nije bila draga. Ukoliko se na sve to doda da ne zna ili nema tražene veličine, tu već nastaje problem", priča ona o razlozima pokretanja ove usluge zahvaljujući kojoj sada mjesečnu količinu pelena možete na vrijeme isplanirati i dobiti na kućnu adresu. 

Govoreći o prednostima online narudžbe, kaže da je glavna zamisao da se mame poštede nošenja jumbo paketa, ali i tate kojima nakon dugog radnog dana kupovina pelena nije omiljeni dio, a ušteda vremena jako bitna.

"Također, imali smo u vidu i ruralna područja kojima velike prodavnice nisu najbliže mjesto za kupovinu", navodi Emina. 

 

 

Tako je nakon višemjesečnih priprema Babydoo počeo s radom početkom januara, te već pristižu i prve narudžbe mjesečne količine paketa.

Naglašava da Babydoo nije online shop, već će svoj rad bazirati na automatiziranoj mjesečnoj isporuci u roku od 48 sati, odnosno 24 za hitne narudžbe.

Inače, u ponudi Babydoo se trenutno nalaze pelene Pampers i kreme Dr. Pasha, a u planu je uspostavljanje saradnje sa ostalim proizvođačima i proširenje ponude.

"Posebno smo ponosni na saradnju sa poznatim domaćim brendom Dr.Pasha čiji su proizvodi spravljeni po originalnoj recepturi prepoznati i na tržištu EU", naglašava direktorica Babydoo. 

Tim koji radi na realizaciji ovog projekta ima velike planove za razvoj. Nakon lansiranja sajta u Bosni i Hercegovini, Babydoo planira širenje i na tržište Srbije, Hrvatske i Turske. 

Pored toga, u planu je razvoj online shopa, te dogovaranje franšize sa njemačkim proizvođačima, ali i razvoj sopstvenog brenda Babydoo sa određenim proizvodima.

"Registrujte se, odaberite veličinu pelena i paketa, datum i mjesto isporuke pelena i vlažnih maramica, a mi ćemo vam dostaviti na željenu adresu", poručuju iz Babydoo, dodajući da će od svake narudžbe jedna konvertibilna marka biti namijenjena u humanitarne svrhe.

Vrijednost skupljenog iznosa će svakog mjeseca biti donirana domovima za nezbrinutu djecu kroz pelene i maramice.

Za kraj, iz Babydoo pozivaju sve zainteresovane da se registruju, a za sve nove članove poklanjaju gratis troškove isporuke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti