Kompanija R&S iz Sarajeva se pridružila Bit Alijansi

25.02.2020. 12:57 / Izvor: Akta.ba
Kompanija R&S iz Sarajeva se pridružila Bit Alijansi

U prostorijama kompanije R&S d.o.o. jučer je potpisan Ugovor o pridruživanju kompanije R&S Bit Alijansi.

U prostorijama kompanije R&S d.o.o. jučer je potpisan Ugovor o pridruživanju kompanije R&S Bit Alijansi. Ugovor su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i Damir Pahor, izvršni direktor prodaje kompanije R&S.
 
Kompanija R&S zapošljava preko 75 uposlenika te posjeduje dva distributivna centra u Sarajevu i Tuzli, a sarađuje sa više od 4.000 pravnih subjekata. Kompanija R&S d.o.o. Sarajevo koja na tržištu BiH posluje duže od 20 godina tržištu nudi najpoznatije svjetske proizvode namijenjene STEAM obrazovanju. Osim proizvoda iz programa Arduino Education, mnoge škole širom države su opremljene proizvodima iz ponude kompanije poput: Boson Science kita, micro:bita, 3D printera, interaktivnog ekrana, interaktivno-edukacijskog rješenja mozaBook i mnogim drugim.

"IT sektor je jedan od najbrže rastućih sektora u našoj državi, a zanimanja koja se vežu za njega su često i najpoželjnija. Kada uporedimo stvarnu situaciju na tržištu sa ranom edukacijom iz ove oblasti, dolazimo do veoma razočaravajućih podataka. Šta uče naša djeca na časovima informatike, kako im možemo pružiti bolje obrazovanje – samo su neka od pitanja koja se svakodnevno postavljaju. Kontinuirano unapređujemo našu ponudu STEAM proizvoda koji pronalaze mjesto u školama širom Bosne i Hercegovine i omogućavaju djeci bolje i kvalitetnije obrazovanje te ih pripremaju za tržište rada u kojem IT sektor raste nevjerovatnom brzinom", izjavio je Damir Pahor, izvršni direktor za prodaju.
 
STEAM učionice su budućnost obrazovanja. Ovaj vid edukacije obuhvata učenje pet oblasti: prirodne nauke, informatiku, inžinjerstvo, umjetnost i matematiku na interdisciplinaran način koji ima svoju mjerljivu i jasnu primjenu. Za razliku od obrazovanja koje je podijeljeno na predmete, STEAM edukacija koristi znanja iz svih navedenih područja za rješavanje određenog problema.  Na taj način se postiže aktivno učenje i primjena naučenog, a ne samo skladištenje informacija u "ladicama" za koje nismo sigurni da li će se ikada otvoriti.
 
Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse istakla je kako je saradnja sa kompanijama koje imaju viziju za unapređenje obrazovanja u fokusu Bit Alijanse. "Raduje nas da nam se pridružuju kompanije koje su, poput renomiranog R&S-a, odlučile da usmjere svoje poslovanje ka uvođenju inovativnih pristupa u obrazovanju jer to je ono sto je jedan od osnovnih fokusa Bit Alijanse. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama kreirati okruženje u kojem će konstantno unapređenje obrazovnih procesa biti jedina  relevantna platforma u sklopu koje će nove generacije imati pristup resursima na globalnom nivou kada su ti procesi u pitanju", navela je Vučić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti