Obavještenje za bh. državljanje kojima ističe pravo na boravak u Njemačkoj

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Obavještenje za bh. državljanje kojima ističe pravo na boravak u Njemačkoj

Za produženje prava na boravak potrebno se obratiti nadležnom imigracionom uredu (Ausländerbehörde) u mjestu boravka.

21.03.2020. 08:50 / Izvor: Akta.ba

Obavještavaju se državljani BiH koji na teritoriji SR Njemačke borave po osnovu bezviznog režima (do 90 dana) i kojima ističe pravo na boravak, a nisu u postojećim okolnostima ograničenja u međunarodnom saobraćaju uspjeli iznaći mogućnost putovanja u BiH, da su za produženja prava na boravak u SR Njemačkoj nadležni imigracioni uredi (Ausländerbehörden) saveznih pokrajina SR Njemačke.

Za produženje prava na boravak potrebno se obratiti nadležnom imigracionom uredu (Ausländerbehörde) u mjestu boravka, prije isteka važećeg prava na boravak, objavio je na svom facebook profilu Lučiano Kaluža, generalni konzul BiH u Frankfurtu.

Uzimajući u obzir trenutne okolnosti izazvane pandemijom virusa COVID-19, kapaciteti pomenutih ustanova su ograničeni, te nadležni organi SR Njemačke u pogledu ostvarivanja kontakta sa navedenim uredima upućuju na prethodno informisanje i ostvarivanje kontakta putem WEB stranice odnosnog ureda. 

Kako je kazao, izričito se preporučuje da se pomenutim uredima ne pristupa bez prethodno ostvarenog kontakta putem WEB stranice.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti