Perutninini pogoni u Brezi i Srpcu imaju osiguranu proizvodnju sljedećih 15 dana

23.03.2020. 13:15 / Izvor: Akta.ba
Perutninini pogoni u Brezi i Srpcu imaju osiguranu proizvodnju sljedećih 15 dana

Dostupnos repromaterijala i sirovina je otežana, najviše zbog transporta i prelaza državne granice.

Perutnina Ptuj BH, kao sastavni dio bosanskohercegovačke prehrambene industrije, u protekloj sedmici u svoja dva pogona u Brezi i Srpcu proizvodila je u stopostotnom kapacitetu, a kako je za  Akta.ba potvrdio Mladen Andrić direktor ove kompanije, nastavak proizvodnje najviše će zavisi od dostupnosti sirovina.

"Distribucija naših proizvoda je izvedena prema svim regijama BiH uz poštivanje jednakog tretmana u pokrivenosti snabdijevanja našim proizvodima. Ukupna proizvedena količina, okvirno od 450 tona mesa i prerađevina od mesa, je plasirana kroz vlastiti distributivni lanac do trgovačkih centara naših partnera", kazao je Andrić.

Kazao je i da je mikrobiološka sigurnost u proizvodnji i logistici kao i svih zaposlenih podignut na najviši nivo, te im je uz kontinuitet i održivost proizvodnje, ona trenutno najbitnija.

"Dostupnos repromaterijala i sirovina je otežana, najviše zbog transporta i prelaza državne granice, te zbog određenih dozvola za uvoz koje jednako ograničavaju dinamiku snabdijevanja. Trenutnom dinamikom potražnje i u skladu sa trenutnim zalihama repromaterijala, proizvodnja je osigurana za minimalno sljedećih 15 dana", rekao je Andrić.

U tom periodu poduzimati će sve što je u njihovoj mogućnosti, kako kaže, da osiguraju sirovine i repromaterijale za stabilnost i kontinuitet proizvodnje u svojim proizvodnim pogonima.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti