U Tuzli održan seminar Trendovi u radiologiji

23.02.2013. 11:33 / Izvor: eKapija.ba
U Tuzli održan seminar Trendovi u radiologiji

U Tuzli je 22. Februara, održan seminar pod nazivom "Trendovi u radiologiji" u organizaciji kompanija Siemens i Tuzlafarm sa učešćem Ljekarske komore TK.

U Tuzli je 22. Februara, održan seminar pod nazivom "Trendovi u radiologiji" u organizaciji kompanija Siemens i Tuzlafarm sa učešćem Ljekarske komore TK. Nakon prezentacije kompanije Siemens, učesnici su imali priliku slušati predavanja doc.dr. Harisa Huseinagića (UKC Tuzla), dr. Hanife Fejzić (UKC Tuzla), dr. Ahmeda Hujdurovića (Plava Poliklinika Tuzla) i dr. Seada Dizdarevića (MDC Tuzla).

"Na seminar su pozvani svi radiolozi Tuzlanskog kantona. Ova okupljanja bi trebalo da postanu tradicionalna, jer je tehnologija u radiologiji mnogo brža od ostalih stvari koje se kod nas dešavaju. Svrha ovog sastanka je da se kolegama sa kantona prezentira šta se dešava kod nas na UKC-u Tuzla i kuda ide radiologija. U svom predavanju ja neću pričati samo o tehnologiji. Da bi čovjek vidio kuda ovo ide, tu se ustvari dešavaju tri stvari. Jedna je napredak u aparatima s kojima radimo, druga je nove tehnologije i tehnike, i treća je odnos društva i šire zajednice prema zajednici radiologa. Bitno je napomenuti da je na ovom seminaru objedinjen i državni i privatni sektor", izjavio je Haris Huseinagić, predsjednik Ljekarske komore TK i direktor Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu JZU UKC-a Tuzla.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti