Završne pripreme: Danas počinje emitovanje programa BIR Televizije

24.04.2020. 08:26 / Izvor: Fena
Završne pripreme: Danas počinje emitovanje programa BIR Televizije

U toku su završne pripreme za početak emitovanja televizijskog programa BIR Televizije, planiranog za petak u 12.00 sati, a tokom mjeseca ramazana bit će emitovano deset sati programa dnevno.

U toku su završne pripreme za početak emitovanja televizijskog programa BIR Televizije, planiranog za petak u 12.00 sati, a tokom mjeseca ramazana bit će emitovano deset sati programa dnevno.

BIR TV se distribuira u mreži kablovskih operatera u BiH i inostranstvu, a trenutno je dogovorena saradnja s osam kablovskih operatera u BiH, jednim operaterom za Zapadnu Evropu, te jednim za Ameriku.

Media centar Islamske zajednice je u intenzivnim pregovorima i sa nekolicinom drugih operatera za distribuciju programa, s ciljem da BIR TV dopre do što većeg broja ljudi širom svijeta.

BIR TV je porodična televizija koja njeguje islamske vrijednosti i platforma putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.

Na ovaj način Islamska zajednica je preuzela obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizirali neposredno u džamijama, mahalama, u zajedničkim iftarima i druženjima s članovima porodice i prijateljima.

Pri kraju su tehničke pripreme da BIR TV prenosi uživo mukabelu i hutbe iz Gazi Husrev-begove džamije, kao i posebne programe tokom mjeseca Ramazana, obilježavanja značajnih datuma iz povijesti islama.

U programu će biti zastupljeni i sadržaji poput serijala „Ćurs“, „Islamska vjeronauka“, „Sufara“, te sadržaji putem kojih Islamska zajednica u BiH održava kontakt i potvrđuje brigu za muslimane u BiH, regionu, i dijaspori, kao što je serijal „Aktuelnosti“ u kojem će biti predstavljane aktivnosti Islamske zajednice, i serijal „Glas imama“, u kojem učestvuju glavni imami iz svih krajeva BiH.

Osim ovih sadržaja bit će zastupljeni programski sadržaji realizirani tokom proteklih godina u vlastitoj produkciji i nabavljeni programski sadržaji.

Osim ovih, u program u BIR Televizije biće zastupljeni i programski sadržaji realizirani tokom proteklih godina u vlastitoj produkciji, kao i nabavljeni programski sadržaji, javlja MINA.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti