NEC video zid je dio novog studija televizije Hayat

04.05.2020. 11:48 / Izvor: Akta.ba
NEC video zid je dio novog studija televizije Hayat

Video zid je sačinjen od šest NEC ekrana dijagonale 55“, sa mogućnošću dalje nadogradnje.

Kompanija Imtec uradila je prvi projekat i implementacije video zida u televizijskom studiju, a kako kažu izuzetno im je zadovoljstvo što je jedno od njihovih rješenja našlo svoje mjesto u novom studiju televizije Hayat.

"Ovo nije prvi projekat i implementacija video zida u televizijskom studiju, ali je uvijek i iznova posebno draga jer je audio-vizuelni efekat drugačiji, različito dizajnerski osmišljen", navode iz Imteca.

Video zid je sačinjen od šest NEC ekrana dijagonale 55“, sa mogućnošću dalje nadogradnje. Rezolucija, kontrast, dizajn i kvalitet je svakako ono što odlikuje ovog poznatog japanskog proizvođača ekranskih rješenja.

IMTEC kao ovlašteni zastupnik NEC Display Solutions za Bosnu i Hercegovini je uradio konsalting, isporuku, montažu i puštanje u rad video zida.

Televizija Hayat je prva bosanskohercegovačka TV kuća koja ima ovako moderno opremljen studio. Od 13. Aprila 2020. godine Hayat TV programe vijesti, a prije svih „Vijesti u 7“ te druge emisije informativnog i kolažnog sadržaja realizira iz novih studijskih prostora, uz savremena scenografska, grafička i tehnološka rješenja.

Zadovoljstvo učinjenim nisu skrili ni odgovorni za ovu vrijednu investiciju. Od svog nastanka Hayat TV je prepoznatljiv po stalnom ulaganju u vlastite kadrove, te po praćenju svih globalnih trendova medijske industrije, pa i onih u tehničko-tehnološkom smislu. Ni ovo vrijeme nije iznimka, kaže generalni direktor kompanije.

"Ovaj posao nije lagan, a u prilog tome ide i činjenica da se na novom vizuelnom identitetu i scenografiji radilo godinu dana. Pazilo se na svaki detalj i kao rezultat toga gledaocima u BiH i cijelom svijetu u mogućnosti smo pružiti na savremen, no prije svega istinit i pravovremen način prezentiranje vijesti", zaključuje generalni direktor Hayata Elvir Švrakić.

"Mi u našoj kući, u Hayatu, podstičemo inovativnost, trudimo se pokazati da je moguće izaći izvan okvira i bilo koju informaciju predstaviti tako da ona bude u potpunosti razumljiva našim gledaocima, a da u isto vrijeme bude obogćena kroz dodatni kontekst i pojašnjenja. Napredni alati koji omogućavaju fleksibilnije korištenje infografika ili poređenja, vizualizaciju segmenata vijesti, značajno su olakšanje i za nas, a i na zadovoljstvo onih koje informiramo. Mi ćemo, svakako, i dalje birati istinu, a gledaoce pozivamo da i dalje biraju 'Vijesti u 7'", kaže Senad Omerašević, direktor Informativnog programa Hayata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti