Autobusi Babić Biss-toursa najavili sutrašnji početak javnog prijevoza

14.05.2020. 17:05 / Izvor: Fena
Autobusi Babić Biss-toursa najavili sutrašnji početak javnog prijevoza

Današnjim defileom gradskim ulicama autobusa kompanije Babić Biss-tours Zenica, najavljen je sutrašnji početak odvijanja javnog linijskog prijevoza putnika i na području grada Zenica.

Današnjim defileom gradskim ulicama autobusa kompanije Babić Biss-tours Zenica, najavljen je sutrašnji početak odvijanja javnog linijskog prijevoza putnika i na području grada Zenica.

Odlukom Gradske uprave Zenica, od polovine januara ove godine, privremeno je gradski prijevoz dodijeljen kompanijama Babić Biss-tours iz Zenice i Prevoz putnika Zavidovići pa će ove dvije kompanije i u narednom periodu obavljati usluge javnog prijevoza u tom gradu.

"Današnju vožnju možemo nazvati svečanim defileom i pokretanjem autobusa iz naše garaže, jedna probna vožnja pred sutrašnji početak odvijanja javnog gradskog saobraćaja.", kazala je portparol kompanije Babić Biss-tours Aldijana Salić.

Ona ističe kako su građani bili pozitivno iznenađeni kada su na ulicama vidjeli kolonu njihovih autobusa.

Osim devet gradskih linija, koje su prije proglašenja pandemije Covid-19 bile u odgovornosti te kompanije, portparol Salić najavljuje da od sutra počinju održavati i svoju jedinu međugradsku liniju Sarajevo-Banja Luka- Prijedor.

"Naravno, morat će se primjenjivati posebne mjere zdravstvenih ustanova. Obavezno je nositi maske prilikom ulaska i u toku vožnje u autobusima. Mora se održavati fizička distanca od jedan metar, mora se sjediti na tačno označenim mjestima u autobusima, aveć je to naše osoblje pripremilo i posebnim trakama označili su sjedišta koja nisu dozvoljena za sjedenje. To znači da će svaki putnik imati po dva sjedišta.", najavljuje Salić.

Za putnike koji ne budu imali sjedeća mjesta, napominje Salić, označili su mjesta na kojima mogu stajati, ali će stajanje biti dozvoljeno samo na tačno označenim mjestima.

"Neće biti velike gužve u autobusima, ali, s druge strane, to nama predstavlja problem po pitanju isplativosti linija. Nadam se da ćemo se u kompletnoj situaciji snaći i putnici i mi te da ćemo svi biti zadovoljni, kada je u pitanju javni gradski prijevoz u Zenici.", ističe Salić inapominje da su cijene prijevoza ostale nepromijenjene.

Putnici će već za mjesec maj moći ponovo kupiti i mjesečnu kartu, odnosno "pola mjesečne karte".

Zbog blokade Autobuske stanice Zenica od radnika JKP Zenicatrans-prevoz putnika, ova dva prijevoznika do daljnjeg ne mogu primati putnike na glavnoj stanici.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti