Vlada TK dodijelila posebno priznanje kompaniji Leftor

08.07.2020. 08:54 / Izvor: Akta.ba
Vlada TK dodijelila posebno priznanje kompaniji Leftor

Za nesebičnu podršku i uspjeh u realizaciji online nastave u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona.

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović je danas uručio javno priznanje  „Zahvalnicu“ kompaniji „LEFTOR“ d.o.o. Tuzla. Priznanje je uručeno za podršku i uspjeh u realizaciji online nastave u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona u školskoj 2019/2020.  godini tokom obustave redovne nastave uzrokovane pandemijom korona virusa (COVID-19).

"Ovo priznanje, mali je način da iskažemo našu zahvalnost kompaniji Leftor za iskazanu spremnost i njihov doprinos u izradi online pratforme za realizaciju nastavnog procesa. Oni su prvi u Bosni i Hercegovini ponudili platformu za osnovno, srednje i visoko obrazovanje i tu platformu, iskazujući zavidan stepen društvene odgovornosti, bez ikakve materijalne nadoknade stavili na raspolaganje obrazovnim ustanovama i građanima Tuzlanskog kantona“, kazao je premijer Tulumović, te se još jednom u lično, u ime Vlade Tuzlanskog kantona, ali i u ime roditelja i učenika kompaniji Leftor zahvalio na svemu što su učinili.

Inicijativa za korištenje novih tehnologija i nastavak nastavnog procesa na online platformi potekla je iz Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, te Pedagoškog zavoda Tuzla.

"Od samog početka i proglašenja stanja pandemije, kompanija Leftor se stavila na raspolaganje Ministarstvu obrazovanja i nauke. Zajedno smo, sa Pedagoškim zavodom ušli u ovaj projekat i uspješno iznijeli ovaj zahtjevan projekat do kraja. Uz zahvalnost i našim nastavnicima, učenicima i svima drugima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, ipak sve bi to bilo neizvodivo bez platforme i tehničke podrške kompanije Leftor“, kazala je ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, te dodala da se Tuzlanski kanton tokom ovog ljetnog perioda uporedo priprema za početak nove školske godine na tradicionalni, ali i moderni, online nastavni proces.

"Ministarstvo čini sve da novu školsku godinu dočekamo spremni i ako situacija bude takva da učenici i školsko osoblje školsku godinu započnu na tradicionalni način, ali i ukoliko situacija bude takva da nam kretanje i druge socijalne aktivnosti budu morale biti ograničene. Ukoliko dođe do toga da nastavu nastavimo na online platformi, potrudit ćemo se da podignemo nivo nastavnog procesa, odnosno da imamo virtualne učionice“, zaključila je ministrica Brašnjić.

"Prije svega ja se Vladi Tuzlanskog kantona želim zahvaliti na priznanju koje smo danas dobili. Moram priznati, iznenadila nas je agilnost Vlade, Ministarstva obrazovanja i Pedagoškog zavoda, da se elektronski potpomognuto obrazovanje ovako brzo i ovako efikasno implementira na našem kantonu. Leftor je vodeća kompanija koja daje hosting usluge u Bosni i Hercegovini, te smo smatrali da smo i mi proizvod istog tog obrazovnog sistema i da je vrijeme da vratimo dio resursa samom društvu. Danas se želim zahvaliti i kolegama iz Elektrotehničke škole koji dale svoj doprinos u implementaciji za svih 131 školu koje su uključene u ovaj sistem“, kazao je vlasnik kompanije Leftor Amir Hadžimehmedović, te dodao da su za njih ipak pravi heroji nastavnici koji su generisali cjelokupan  sadržaj, odnosno učenici i njihovi roditelji koji su omogućili da se taj sadržaj preuzme, a time i cijeli sistem implementira.

Današnjem uručivanju prisustvovao je i direktor Pedagoškog zavoda Tuzla Nikola Čiča i sistem inženjer kompanije Leftor Danijel Hasić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti