Projekti mladih iz Gračanice dobili podršku u Loncu

08.08.2020. 08:30 / Izvor: Akta.ba
Projekti mladih iz Gračanice dobili podršku u Loncu

Ukupna vrijednost sredstava koja će biti izdvojena za realizaciju projekata je 7.958 KM.

Željko Pauković, direktor Programa omladinske banke i gradonačelnik grada Gračanica Nusret Helić, prošle sedmice su sa predstavnicima neformalnih grupa mladih potpisali ugovore za realizaciju 4 projekta na području grada Gračanica.

Ukupna vrijednost sredstava koja će biti izdvojena za realizaciju projekata je 7.958 KM.

"Mi generalno podržavamo sve projekte mladih i u Budžetu smo planirali dio sredstava za pokretanje biznisa, ne samo na ovaj način nego i na druge načine sa željom da mladi dolaze prije do zaposlenja i postanu dio kreiranja svega što se dešava u lokalnoj zajednici“, rekao je Gradonačelnik Helić.

Projekti koji će biti realizovani su: „Igrom do zajedništva“- izgradnja ograde na izletištu Brezik, „Kad ima volje ima i načina“ – postavljanje klupa i kanti za otpatke, „Most“ – uređenja mosta ljubavi i „Koš u mom kvartu“ – postavljanje koša u naselju Rječka.

Omladinska banka Gračanica će i u narednim godinama raspisivati pozive za društveno korisne projekte i mikrobiznise za mlade iz  Gračanice, te na ovaj način omogućiti mladima da korak po korak grade bolje okruženje za svoje sugrađane.

Fondacija Mozaik i Lonac imaju otvoren poziv za mikrobiznise do 24.08.2020. godine na koji se mogu prijaviti i mladi iz Gračanice

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti