Objavljena lista: EU podržala 29 kompanija i zadruga u BiH sa 3,7 miliona KM

21.08.2020. 14:53 / Izvor: Akta.ba
Objavljena lista: EU podržala 29 kompanija i zadruga u BiH sa 3,7 miliona KM

Investicije su odabrane putem javnog poziva koji je bio otvoren od 18. maja do 8. juna 2020. godine.

S ciljem ublažavanja negativnog uticaja COVID-19 na poljoprivredno-prehrambeni sektor u Bosni i Hercegovini, Evropska unija je podržala investicije 29 bosanskohercegovačkih kompanija i zadruga sa ukupno 3,7 miliona KM bespovratnih sredstava. 

Investicije su odabrane putem javnog poziva koji je bio otvoren od 18. maja do 8. juna 2020. godine, a čiji je cilj bio ublažavanje posljedica COVID-19 kroz podršku optimizaciji operativnih troškova, održavanju produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH; stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti, te promovisanju održive poljoprivredne proizvodnje uključujući bolje upravljanje prirodnim resursima, očuvanje okoliša i zaštitu ljudi.

Od 93 pristigle prijave na javni poziv, njih 29 je ispunilo propisane  uslove. Ukupna vrijednost ovih 29 prijavljenih investicija iznosi 5,7 miliona KM i podržane su sa 3,7 miliona KM u okviru projekata Evropske unije EU4Business i EU4Agri.

EU4Business je podržao 15 investicija sa 1,9 miliona KM. S obzirom da je broj prihvatljivih prijava bio veći od predviđenog, projekat EU4Agri je podržao preostalih 14 investicija sa 1,8 milion KM.

Lista podržanih investicija se nalazi ovdje.

Kako je navedeno u Smjernicama javnog poziva, na konačnu listu odabranih korisnika nije moguće uložiti prigovor.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti